Rozlúči sa MFK Zemplín víťazne?

2012-05-23 12:00:00

Dnes nastúpi na posledný domáci duel v tejto sezóne, v derby privíta Moldavu nad Bodvou.

Domácu derniéru v tomto súťažnom ročníku si dnes podvečer odbijú druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v zápase predposledného 32. kola nastúpia o 17. hodine vo východoslovenskom derby proti FK Moldava nad Bodvou.

Z Liptova víťazne

Zverenci lodivoda Alberta Rusnáka sa na dnešný súboj s Bodvou naladili víťazstvom nad Liptovským Mikulášom, ktorého porazili na jeho pôde 1:0 (0:0). „Z našej strany to bol dobrý organizovaný výkon, mali sme prevahu a bolo len otázkou času, kedy strelíme gól. Ten sme nakoniec v druhom polčase aj dosiahli a mohli sme pridať aj ďalšie, no nepodarilo sa nám to,“ rozhovoril sa útočník MFK Zemplín Dušan Uškovič.

Gól po 50. dňoch

Práve tento rodák z Prešova zabezpečil Michalovciam tri body, v 63. minúte prestrelil Ďurča v bráne Liptákov. „Dostal som center z ľavej strany, zasekol som si obrancu a krížnou strelou ľavou nohou som to presne trafil,“ opísal gólovú situáciu D. Uškovič, ktorý v michalovskom drese skóroval presne po 50. dňoch. „Som rád, že konečne mi to tam padlo. V predchádzajúcich zápasoch som nemal strelecké šťastie, mrzeli ma hlavne šance v dueli proti Sencu, kedy som aspoň jeden gól mohol dať,“ pokračoval odchovanec futbalu v Prievidzi, ktorý za zemplínsky tím zatiaľ skóroval trikrát.

Výkony sa zlepšujú

Dnes budú môcť Michalovčania body zvonku potvrdiť v domácom stretnutí s Moldavou nad Bodvou. Zároveň to bude pre MFK Zemplín rozlúčka s vlastnými fanúšikmi. „Doma sme nevyhrali už poriadne dlho, bez debaty dnes chceme zabodovať naplno. Naša hra už nejako vyzerá, výkony stúpajú od zápasu k zápasu. Stále sa to zlepšuje,“ tvrdil 27-ročný D. Uškovič. Posledný domáci triumf Zemplínčanov sa zrodil ešte v sobotu 31. marca v súboji s Lučencom (4:0), takže už je načase to zmeniť.

Bez Danka aj Brédu

Trénerovi Albertovi Rusnákovi pribudli pred poslednými dvoma zápasmi sezóny ďalšie vrásky na čele, keďže okrem zranených hráčov (Korijkov, Mihok, Kovaľ, Gamkrelidze, otázny je Ruskovský) prišiel aj o dvojicu reprezentantov do 18 rokov Stanislava Danka a Miloslava Brédu, ktorí odcestovali na turnaj do Portugalska. „Opäť je nás menej, avšak od našich víťazných cieľov neustupujeme. Chceme uspieť v oboch zostávajúcich dueloch, ak podáme také výkony ako naposledy, podarí sa nám to,“ uzavrel debatu Dušan Uškovič.

Zdroj: denník Korzár