Starší dorastenci prehrali, mladší remizovali

2012-05-20 12:00:00

Starší v Banskej Bystrici prehrali 0:1, mladší remizovali 2:2. Oba michalovské tábory majú ťažké srdce na rozhodcov.

Prvoligové dorastenecké výbery MFK Zemplín Michalovce odohrali včera svoje majstrovské zápasy na ihrisku FK Dukla Banská Bystrica. V 26. kole I. ligy sa im veľmi nedarilo, starší dorastenci prehrali na strednom Slovensku 0:1 (0:0) a mladší remizoval 2:2 (2:0).

Starší dorastenci

Pod Urpínom sa hral od úvodných minút obojstranne veľmi dobrý zápas, ktorý mal vysoké tempo. Šancí nebolo veľa, ale jednu si Michalovčania predsa len vypracovali, keď po rohovom kope hlavou tesne minul domácu svätyňu stopér Varga. Po polhodine hry sa hostia dožadovali odpískania pokutového kopu za faul na Fedora, avšak píšťalka rozhodcu ostala nemá. Do druhého polčasu nastúpili zverenci trénera Branislava Sokoliho s cieľom rozhodnúť zápas vo svoj prospech, no už v 53. minúte inkasovali jediný gól duelu, po nevinnej akcii, keď domáci zahrali dlhý aut, sa lopta cez dvoch hráčov so šťastím dostala až pred michalovskú bránu, kde ju domáci hráč dokopol. Po tomto momente sa Dukla stiahla do defenzívy a začala hrať na brejky. Potom prišiel ďalší rozpolupný verdikt rozhodcov, keď sa striedajúci Regáli sám rútil na domáceho gólmana, ale asistent rozhodcu odmával neexistujúci ofsajd. V 88. minúte vyslal na bránu Banskej Bystrice krížnu strelu Koscelník, dorážal Regáli, ale domáci gólman vytiahol vynikajúci zákrok a nedovolil Michalovčanom vyrovnať.

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 53. Válovčan

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, A. Varga, Sochanič, Škultéty (55. M. Regáli) - Hromada, Hutaj (78. Štofík), L. Jacko, A. Leško - P. Fedor, M. Koscelník

Mladší dorastenci

V prvom polčase podali Michalovčania dobrý výkon, hrali na rýchle kontry a v 25. minúte otvorili skóre duelu, keď po zaváhaní stopéra a brankára obišiel Vožný domáceho gólmana a skóroval - 0:1. O desať minút nato už MFK Zemplín viedol rozdielom dvoch gólov, Kiss pekne potiahol loptu, odcentroval a Kolesár sa hlavou nemýlil. V druhom polčase domáci zatlačili hostí a krátko po hodine hry znížili, keď po faule na Ďurika prestali Michalovčania hrať, no rozhodca nepochopiteľne neodpískal nedovolený zákrok domáceho hráča, a hráč Dukly poľahky skóroval - 1:2. Po tomto momente Banská Bystrica ešte viac začala búšiť do hosťujúceho tímu a v 68. minúte sa dočakali vyrovnania, po centri sa domáci hráč aj napriek tomu, že bol tiesnený obrancom, dokázal presadiť. V dobrom stretnutí, v ktorom hráči oboch celkov siahli na dno svojich síl, boli najslabším článkom rozhodcovia, ktorí výrazne prispeli k domácim k zisku bodu.

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (0:2)

Góly: 61. J. Chomistek, 68. T. Fajčík - 25. T. Vožný, 35. T. Kolesár 

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Mikovčík, Ďurik, J. Šimko, Havrila - L. Tóth, J. Kiss, Grič, P. Petričko - T. Vožný (67. Ilinjo), T. Kolesár

Najbližšie sa Michalovčania predstavia na domácej pôde, v sobotu 26. mája privítajú v derby 1. FC Tatran Prešov. Starší nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.