MFK Zemplín si vezie z Liptova tri body

2012-05-20 12:00:00

Michalovčania zvíťazili v Liptovskom Mikuláši najtesnejším rozdielom 1:0, keď gól zaznamenal Dušan Uškovič.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 31. kola na ihrisku Liptovského Mikuláša po góle Dušana Uškoviča zo 63. minúty 1:0 a odplatili tak svojmu súperovi domácu prehru spred vyše mesiaca.

Od úvodu zápasu mali Michalovčania územnú prevahu a už v 10. minúte sa mohli ujať vedenia, keď sa kapitán Rák rútil na gólmana Ďurča, no ten výborne vytlačil loptu nad brvno a prekazil tak radosť michalovským futbalistom. Domáci odpovedali v 25. minúte Moravčíkom, ktorý však po centri nezakončil najpresnejšie. V ďalšom priebehu prvého polčasu diváci nevideli žiadnu gólovú príležitosť, zaujala iba tvrdá strela Škvarku, ktorá trafila domáceho stopéra Lišivku do hlavy.


Úvod druhého polčasu vyšiel pre zmenu lepšie domácim, v 50. minúte mal obrovskú šancu Kubus, ktorému stačilo dokopnúť loptu do prázdnej brány, ale gólu zabránil pohotovým zákrokom obranca Ceesay. O sedem minút neskôr vypálil spoza šestnástky tesne vedľa michalovský Danko. V 63. minúte sa už hostia dočkali, k zakončeniu sa dostal Uškovič, ktorý presnou strelou otvoril skóre duelu - 0:1. V 69. minúte fauloval pred pokutovým územím domáceho hráča Krmpotič a následný priamy kop bravúrne zneškodnil brankár Bréda. O niekoľko minút nato vystrelil Balluch vysoko nad. V 78. minúte strieľal Škvarka, tentoraz výborne zasiahol gólman Liptákov. Keďže domáci už do konca duelu recept na michalovskú obranu nenašli, zrodilo sa na Liptove najtesnejšie víťazstvo MFK Zemplín.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Góly: 63. Uškovič

ŽK: 35. Škvarka, 69. Krmpotič

Rozhodoval: Michlian - 150 divákov

MFK TATRAN: Ďurčo - Šlosár, I. Lišivka, P. Moravčík, Janec - Rezer (85. Poľanovský), Balluch, Paděra, Pastva - Popik, Kubus (67. Herčut)

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Podhorin, A. Ceesay - S. Danko, J. Hořava, Škvarka - Rák (89. Dargaj) - Uškovič (87. O. Špilár), D. Kunca (74. L. Forgáč)

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 23. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Moldava nad Bodvou (32. kolo)

Nedeľa 27. mája o 17.00 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (33. kolo)