Prehra SR 16 s rovesníkmi z Ukrajiny

2012-05-06 12:00:00

Domácemu výberu podľahli Slováci hladko 0:3, v našom drese opäť dostali príležitosť Grič s Hromadom.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov prehrali v sobotňajšom záverečnom treťom vystúpení v základnej skupine na turnaji o Pohár Viktora Bannikova s domácimi rovesníkmi z Ukrajiny hladko 0:3 (0:2). Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu. Zverenci trénera Ladislava Pecka po stredajšom víťazstve nad Českom podľahli na turnaji druhýkrát, vo štvrtok nestačili na Turecko (1:3). Mladí Slováci si v nedeľňajšom súboji o konečné 5. miesto na tomto podujatí zmerajú sily so šestnásťročným výberom Belgicka. Vo finále nastúpi domáca Ukrajina proti Rusku. V slovenskom drese opäť nastúpili aj dvaja hráči michalovského MFK Zemplín, stredopoliar Jakub Hromada odohral celé stretnutie a ďalší záložník Jakub Grič vybehol na ihrisko v 66. minúte.

Ukrajina 16 - Slovensko 16 3:0 (2:0)

Góly: 9. Lukjančuk, 35. Cigankov, 53. Bojčuk

SR 16: M. Junas - Vodecký, A. Brix, Vavro (41. Holečka), Š. Kupec (41. Šinkovkin) - Káčer (55. Lády), HROMADA, F. Lesniak (66. GRIČ), Slaninka (41. Čmelík) - T. Vestenický (62. E. Moravčík), M. Lovás

Ladislav Pecko (tréner SR 16): "Momentálne hráme, na čo máme. Nemáme fyzicky na to, aby sme odohrali s takýmito protivníkmi v takom krátkom čase vyrovnané zápasy. Súperi neboli lepší futbalovo, ale my to nezvládame po fyzickej stránke a potom hráči robia chyby. Do budúcoročných ME, ktoré budú na Slovensku, na tom musíme výrazne popracovať."

Zrdoj: futbalsfz.sk