Premiéru v prvom tíme si predstavoval úplne inak

2012-05-04 12:00:00

Oliver Podhorin má za sebou prvé dva zápasy druholigovom MFK Zemplín, v ktorých mužstvo nebodovalo. V Petržalke to chce zmeniť.

Obrovské problémy s obsadením stopérskeho postu v druholigovom MFK Zemplín Michalovce donútili nového kormidelníka mužstva Alberta Rusnáka siahnuť do rezervného mužstva, odkiaľ pred zápasom v Dubnici vytiahol mladého obrancu Olivera Podhorina, ktorý si na Považí odbil svoju premiéru v druhej najvyššej súťaži.

Pripísali mu penaltu

Pred dvoma týždňami na pôde MFK Dubnica dal A. Rusnák michalovskému rodákovi príležitosť od začiatku stretnutia a v stopérskej dvojici nastúpil s ďalším mladíkom Ľubomírom Korijkovom. Obaja mali dokopy iba 38 rokov... „Hralo sa mi tam celkom dobre, som rád, že tréner mi dal šancu. Budem šťastný, ak ju dostanem aj v ďalších dueloch,“ povedal na úvod Oliver Podhorin, ktorému domáci zapisovatelia nesprávne zapísali žltú kartu. „Dokonca napísali, že som vyrobil pokutový kop, z ktorého Dubničania následne vsietili víťazný gól. Správne však dostal žltú kartu a teda aj fauloval Ali Ceesay,“ ozrejmil 19-ročný futbalista.

Dva zápasy bez bodu

Minulú sobotu premiérovo nastúpil aj pred vlastným obecenstvom, proti Rimavskej Sobote už hral po boku skúseného Milana Krmpotiča. Dvom gólom v sieti brankára P. Le Gianga však zabrániť nedokázali. „Hrali sme v kŕči, v prvom polčase to ešte bolo dobré, ale potom sme začali hrať viac individuálne, ľudia z tribún na nás začali kričať a boli sme už psychicky úplne na dne,“ doplnil O. Podhorin, ktorý s mužstvom v ostatných dvoch súbojoch nezískal ani bod. „Určite som si premiérové zápasy predstavoval inak,“ skonštatoval.

V nedeľu v Petržalke

Už o dva dni čaká Michalovčanov zápas na ihrisku poslednej Petržalky, ktorá v uplynulom kole získala prvý jarný bod. „Získaný bod proti silnej Podbrezovej ich určite povzbudil, budú viac vyhecovaní. To však budeme aj my, pretože konečne chceme pretrhnúť nepriaznivú sériu prehier. Musíme sa už chytiť,“ tvrdil michalovský odchovanec, ktorý vlani skončil v doraste a celú jesennú časť tohto ročníka strávil v B-mužstve. „Ak mám porovnať béčko s dorastom, tak je to tvrdšie v osobných súbojoch a hrá sa rýchlejší futbal. V druhej lige je to ešte ťažšie,“ uzavrel debatu výborný hlavičkár, čo potvrdzujú aj jeho dva strelené góly v rezervnom celku, ktoré zaznamenal hlavou.

Zdroj: denník Korzár