Slovenská 16-tka nestačila na Turecko

2012-05-03 12:00:00

Svojim rovesníkom podľahla 1:3. V slovenskom výbere nastúpili od začiatku duelu obaja Michalovčania - Hromada aj Grič.

Slovenská reprezentácia do 16 rokov prehrala vo svojom druhom vystúpení na medzinárodnom turnaji Bannikov Cup na Ukrajine s rovesníkmi z Turecka 1:3, keď už do prestávky prehrávali trojgólovým rozdielom. Jediný presný zásah nášho celku zaznamenal v poslednej minúte zápasu útočník Tomáš Vestenický. Slováci odohrajú na turnaji ešte dve stretnutia, v sobotu 5. mája o 17. hodine s domácim výberom Ukrajiny a o deň neskôr zápas o umiestnenie. V základnej zostave slovenského tímu nastúpili v dnešnom súboji obaja hráči MFK Zemplín Michalovce v nominácii trénera Ladislava Pecka, stredopoliari Jakub Grič a Jakub Hromada. Prvý menovaný odohral prvý polčas a druhý celý duel.

Turecko 16 - Slovensko 16 3:1 (3:0)

Góly: 7. Altintas, 17. Caglayan, 35. Celik - 80. Vestenický

ŽK (SR 16): Šinkovkin, HROMADA, Vavro

ČK: 76. Altintas, 79. Altuntas (obaja Turecko)

SLOVENSKO 16: F. Bajza - Šinkovkin, Vavro (60. Holečka), Sipľak (7. Brix), Š. Kupec (23. Vodecký) - Lády (41. F. Lesniak), GRIČ (41. Káčer), HROMADA, Slaninka - Čmelík (41. M. Lovás), Vestenický

Ladislav Pecko (tréner SR 16): "Dnes sme dostali lekciu z nasadenia a väčšieho futbalého srdca. Turci namotivovaní včerajšou prehrou s domácou Ukrajinou nás vysokým tempom prinútili k chybám a kým sme sa dokázali spamätať rozhodli o zápase už v prvom polčase. Pravidelne sa opakuje situácia, že keď nehrajú tí najlepší, tak máme problém. Po prestriedaní sme vyrovnali hru a mali sme viacero šancí a napokon sme dali aspoň čestný gól. Bude nutné aby si hráči zvykli, že na turnajoch je potrebné potvrdiť dobrý výkon a aj výsledok z jedného dňa aj na ten druhý. Zajtrajšie voľno chceme využiť na čo najlepšiu prípravu na rozhodujúci zápas s domácou Ukrajinou."

Zdroj: futbalsfz.sk