Danko skóroval, Bréda dostal červenú kartu

2012-04-24 12:00:00

Slovenská reprezentácia do 18 rokov prehrala aj v druhom stretnutí na turnaji Slovakia Cup, tentoraz s Dánskom.

Mladí slovenskí reprezentanti podľahli v utorkovom druhom vystúpení na 22. ročníku medzinárodného futbalového turnaja hráčov do 18 rokov "Slovakia Cup" v základnej A-skupine dánskym rovesníkom 1:3 (1:1). Po pondelňajšej hladkej prehre s výberom Ukrajiny (0:4) patrí zverencom trénera Petra Gergelyho v tabuľke posledná 4. priečka so skóre 1:7.

V základnej zostave slovenského výberu nastúpili aj všetci traja hráči MFK Zemplín Michalovce, ktorí sú v nominácii Petra Geregelyho. Stredopoliar Stanislav Danko odohral celé stretnutie a dokonca zaznamenal jediný gól Slovenska, ktorým vyrovnával na 1:1. Ďalší stredový hráč Róbert Kovaľ odohral 63 minút, keď ho vystriedal Róbert Mazáň. Najkratšie na ihrisku pobudol brankár Miloslav Bréda, ktorý už v 7. minúte musel zatiahnuť ručnú brzdu a dostal červenú kartu.

Už v úvode sa opakoval scenár z prvého zápasu s Ukrajinou. V 7. minúte brankár Brédazastavil prenikajúceho dánskeho útočníka v pokutovom území iba faulom a bol vylúčený. Z nariadeného pokutového kopu sa Dáni ujali vedenia - 0:1. Naši dokázali držať krok so súperom, ktorého bránku ohrozoval predovšetkým aktívny Danko. Jeho hlavičku v 17. min. odvrátil súper ešte na bránkovej čiare, ale v 23. min. po vysunutí Rusnákom sa už gólovo presadil - 1:1. Potom dvakrát udreli Dáni, keď v 30. min. nastrelil Poulsen brvno a o dve minúty neskôr ho vo vyloženej šanci vychytal brankár Holec.

V druhom polčase sa oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Danko ohrozil výbornými strelami súpera z uhla v 51. a z hranice šestnástky v 58. minúte. O zápase rozhodla 70. minúta kedy po súboji Molnára s K. Andersenom v pokutovom území zapískal rozhodca jedenástku - 1:2. Naši sa pokúsili opäť vyrovnať ale dve minúty pred koncom po zmätkoch v našej šestnástke sa najlepšie zorientoval Poulsen a definitívne rozhodol zápas - 1:3.

Góly: 23. S. DANKO - 9. a 71. C. Nielsen (oba z 11 m), 79. Poulsen

ŽK: 75. Steinhübel, 80. A. Rusnák ml. - 20. Lindberg, 55. C. Nielsen

ČK: 7. BRÉDA po faule vo vyloženej šanci

Rozhodovali: Špaček - Ščury, Tománek

SLOVENSKO 18: BRÉDA - Bero, Niňaj, Čiernik, Molnár (73. Brigant), KOVAĽ (63. Mazáň), Faško (41. Mihalík), Števček (8. D. Holec), A. Rusnák ml., S. DANKO, M. Kráľ (36. Steinhubel)

DÁNSKO 18: Hojbjerg - Nissen (51. Oggesen), M. Nielsen (41. Johannesen), P. Jensen, C. Nielsen, A. Christensen (67. A. Sorensen), L. Christensen, Lindberg (41. Laursen, 76. Redzep), K. Andersen, L. Jensen (51. L. Sorensen), Poulsen

Ďalší výsledok A-skupiny:

Ukrajina 18 - Chorvátsko 18 1:2 (1:1) - hralo sa v Lehote pod Vtáčnikom

Tabuľka A-skupiny:

Ďalší program v A-skupine (vo štvrtok o 11. hodine):

Chorvátsko 18 - Slovensko 18 (v Bánovciach nad Bebravou)

Dánsko 18 - Ukrajina 18 (v Starej Turej)

Zdroj: futbalsfz.sk