V Haniske padali góly až po prestávke

2012-04-23 12:00:00

Denník Korzár sa vo svojom dnešnom vydaní vrátil k nedeľňajšiemu stretnutiu v Haniske, kde nastúpila rezerva MFK Zemplín.

Tretí duel v rade neprehral nováčik z Hanisky a udržal si tretiu priečku tabuľky v majstrovstvách regiónu, keď v domácom prostredí zdolal v náročnom stretnutí Michalovce B 2:1. Do streleckej listiny sa z domácich zapísal iba František Palenčár, ktorý dvomi gólmi rozhodol o treťom víťazstve v jarnej časti.

Zverenci trénera Romana Berta dosiahli v jarnej časti tretie domáce víťazstvom, keď predtým zdolali Krásnu 4:0, Sp. Podhradie 3:2. Vonku prehrali iba na trávniku lídra z Humenného, lebo z Bard. N. Vsi  si doviezli cenný bod. Ten dokázali potvrdiť v súboji s rezervou druholigových Michaloviec, avšak stál ich oveľa viac síl ako si predstavovali. Svoje zohralo aj aprílové počasie, ktoré prinieslo viac šťastia hostiteľom. „Máme za sebou jeden z najťažších zápasov, súper sa snažil hrať aj za nepriaznivého stavu. Vyšiel nám lepšie druhý polčas a prvých dvadsaťpäť minút. Dokázali sme ich svojou aktívnou hrou zatlačiť a dosiahli sme dva góly. Michalovská rezerva je zdatný súper, proti ktorému sa hrá veľmi ťažko a svojou hrou iste dokáže v ďalších kolách zabodovať na súperových trávnikoch,“ povedal na výkon súpera domáci tréner Roman Berta.

Po stretnutí neskrýval spokojnosť s tromi bodmi aj hrou svojho celku. Pred jeho začiatkom neskrýval obavy s akým kádrom aj taktikou nastúpi michalovské béčko, avšak  tie sa nenaplnili. Hostia sa ukázali v dobrom svetle a nebyť slabšej koncovky, mohli dosiahnuť viac ako jeden gól. Na druhej strane ich podržal brankár, ktorý sa vyznamenal pri šanciach domácich. Aj keď v domácej kabíne trocha rezonovala jesenná prehra, do včerajšieho zápasu vstupovali s jasným cieľom vyhrať. „Obrazne povedané mali sme im čo vracať, ale k jesennému zápasu sme sa nevracali, skôr nás motivovala bilancia súpera, ktorý na jar neprehral. Prvý  polčas bol obojstranne vyrovnaný a veľmi ťažko sme si dokázali vypracovať gólové šance a náznaky sme nedokázali lepšie využiť,“ hovorí R. Berta.

Počas prestávky zverencom zdôrazňoval, aby boli trpezliví a dôraznejší v koncovke, nakoniec sa to aj potvrdilo a dva góly Palenčára vniesli potrebný pokoj na kopačky domácich. Súper ani za nepriaznivého stavu neskladal zbrane a vrátil sa do zápasu po góle Špilára. Hostia preskupili rady a mysleli viac na ofenzívu a mohli pykať, no domácich strelcov vychytal brankár Le Giang. Aj preto sa duel skončil takýmto výsledkom, ktorý vniesol do radov Hanisky oveľa viac radosti, lebo si dokázali udržať tretiu priečku tabuľky. „Na každé stretnutie sa pripravujeme individuálne, ale jedným očkom sledujeme aj tabuľku a postavenie našich súperov, ktorí sú za nami. Bodové rozdiely medzi mužstvami nie sú veľké a tak každé zaváhanie doma môže znamenať prepad v postavení v peletóne. Domáce víťazstvo nás teší a radi by sme v dobrých výkonoch pokračovali až do konca sezóny,“ prezradil lodivod Hanisky R. Berta.

Zdroj: denník Korzár