Trojica Michalovčanov nastúpila za SR 18

2012-04-23 12:00:00

Miloslav Bréda, Róbert Kovaľ ani Stanislav Danko nezabránili prehre slovenského výberu s ukrajinskými rovesníkmi 0:4.

Mladí slovenskí reprezentanti prehrali v pondelkovom úvodnom vystúpení na 22. ročníku medzinárodného futbalového turnaja hráčov do 18 rokov "Slovakia Cup" v základnej A-skupine s ukrajinskými rovesníkmi hladko 0:4 (0:1). Na trávniku v Nemšovej rozhodli Ukrajinci o výsledku v druhom dejstve, v ktorom skórovali až trikrát. V základnej zostave nenastúpil ani jeden hráč MFK Zemplín Michalovce, ale postupne sa do hry dostali všetci traja. Ako prvý brankár Miloslav Bréda, ktorý išiel medzi tri žrde už v 28. minúte, pretože gólman Matej Vozár dostal červenú kartu. Po prestávke vybehol na ihrisko stredopoliar Róbert Kovaľ a v 56. minúte aj Stanislav Danko.

Úvod bol pomerne vyrovnaný, viac z hry mali naši a v 22. min. Šmehýl strelou zdiaľky ohrozil bránku súpera. Zápas zásadne ovplyvnila 26. min. keď brankár Vozár zastavil prenikajúceho útočníka tesne na hranici šestástky len za cenu faulu a bol vylúčený. Z následného priameho voľného kopu umiestnenou strelou Gryshyn dostal do vedenia nášho súpera. Vo zvyšných minútach prvej polovice sa už toho veľa nestalo.

V 2. polčase Ukrajinci takticky držali našich "na dištanc" a trpezlivo čakali na protiútoky. Jeden z nich po kombinácii viacerých hráčov zakončil čerstvo striedajúciKhlobas druhým gólom a Ukrajinci definitívne ovládli ihrisko. Brankár Bréda v 73. min. "vyrobil" nepriamy kop v šestnástke, center síce vyrazil ale z voleja vrátil loptu do našej siete Mishniov. V úplnom závere našu reprezentáciu "dorazil" vydarenou individuálnou akciou opäť Khlobas.

Góly: 69. a 79. Khlobas, 28. Gryshyn, 73. Mishniov

ČK: 26. Vozár po faule vo vyloženej šanci

Rozhodovali: Ježík - Petríček, Sluk

SLOVENSKO 18: Vozár - Čiernik, Niňaj, Dubeň, Mazáň, Steinhubel (67. F. Molnár), Lobotka (41. A. Rusnák ml.), M. Marcin (41. KOVAĽ), Šmehýl (56. S. DANKO), Brigant (28. BRÉDA), Mihalík (56. Faško)

UKRAJINA 18: Sarnavskyi (75. Bushchan) - Bigus (70. Savchenko), Miroshnyk (75. Svatok), Duts, Barvinko, Chachua (70. Filimonov), Koltsov (70. Vasyliev), Gryshyn, Mishniov, Hemeha (56. Khlobas), Khoblenko (63. Mayik)

Ďalší výsledok A-skupiny:

Chorvátsko "18" - Dánsko "18" 0:0 - hralo sa v Lehote pod Vtáčnikom

Tabuľka A-skupiny:

Zajtrajší program v A-skupine (o 11. hodine):

Slovensko 18 - Dánsko 18 (v Piešťanoch)

Ukrajina 18 - Chorvátsko 18 (v Lednických Rovniach)

Zdroj: futbalsfz.sk