MFK Zemplín tesne prehral v Dubnici

2012-04-21 12:00:00

Domáci zahrávali až dva pokutové kopy, po ktorých dokázali skórovať. Za Michalovce strelil gól Michal Škvarka.

Premiéra nového trénera MFK Zemplín Michalovce Alberta Rusnáka na lavičke druholigistu nevyšla. Michalovčania v zápase 26. kola prehrali na ihrisku Dubnice tesne 1:2.

Ako prví mohli skóre duelu otvoriť Zemplínčania, keď sa v 7. minúte k centrovanej lopte dostal nový kapitán celku Uškovič, ale tiesnený obrancom prekopol bránu Bajzu. Michalovčania mali v poli prevahu a domácich do šancí nepúšťali. V 19. minúte však Dubničania pekne zakombinovali, Ižvolt našiel Augustíniho, ktorého odzbrojila obrana hostí. V 27. minúte sa do obrovskej šance dostal Kunca, ktorý sa po individuálnej akcii predral až ku Bajzovi, vystrelil, ale dubnický gólman s námahou strelu vytlačil na roh. O štyri minúty nato sa už hráči MFK Zemplín tešili, Škvarka namieril presne k žrdi a bolo 0:1. Tento stav však vydržal iba sedem minút, pretože vo vlastnom pokutovom území zahral Michalovčan Kovaľ rukou a rozhodca Šuniar ukázal na biely bod. Beňovu penaltu síce výborný Bréda zneškodnil, ale na dorážku toho istého hráča už nemal nárok - 1:1. V 41. minúte sa po prihrávke Augustíniho presadil striedajúci Filo, avšak gól nebol uznaný kvôli ofsajdu.


Hneď v úvode druhého dejstva hry mohli Michalovce inkasovať, Urban hľadal voľného Fila, Ceesay však v poslednej chvíli odvrátil loptu na roh. V 55. minúte hlavičkoval po priamom kope Gamkrelidzeho Podhorín iba do náručia Bajzu. V 61. minúte prišla ďalšia veľká šanca domácich, po Augustíniho centri preloboval bránu Brédu Ižvolt. O šesť minút nato zahodil ďalšiu tutovku Dubnice Filo, ktorý minul prázdnu bránu hostí. V 77. minúte hlavičkoval Ižvolt po centri Fila iba do Brédu. Domáci sa druhého gólu dočkali v 80. minúte, Ceesay v šestnástke fauloval Vavríka a nariadenú penaltu premenil Filo - 2:1. V 87. minúte mohli domáci poistiť svoje vedenie, ale Vavríkova strela len tesne minula hosťujúcu svätyňu. V záverečných minútach sa do potýčky dostali Filo s Dargajom, michalovský obranca v nadstavenom čase oplatil dubnickému útočníkovi predchádzajúce sotenie tvrdým faulom a dostal červenú kartu. Keďže v záverečných sekundách sa už nič podstatné na ihrisku neudialo, Dubnica si na svoje konto pripísala vydreté víťazstvo 2:1.

MFK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 38. L. Beňo, 80. M. Filo ml. (11 m) - 31. Škvarka

ŽK: 24. Abrahám, 70. M. Ižvolt - 80. A. Ceesay

ČK: 90+. Dargaj

Rozhodoval: Šuniar - 470 divákov.

MFK: P. Bajza - Masárik, Božoň, L. Beňo, Mrva - Šupák, O. Augustíni (87. J. Vaško), Živčic (72. F. Vavrík), A. Urban, Abrahám (39. M. Filo ml.) - M. Ižvolt

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Korijkov (46. Jakubčo, 78. Dargaj), Podhorín, A. Ceesay - Gamkrelidze, Škvarka, Kovaľ, S. Danko (62. L. Forgáč) - Uškovič, D. Kunca

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (27. kolo)

Nedeľa 6. mája o 10.30 hod.: FC Petržalka - Michalovce (28. kolo)

Sobota 12. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)