Okrem Petrželu skončili aj Ondrík a Hottek

2012-04-19 12:00:00

Novým kormidelníkom Michaloviec sa stal Albert Rusnák, ktorý naposledy pôsobil pri staršom doraste.

Vlastimil Petržela už nie je trénerom MFK Zemplín Michalovce! Český tréner ukončil po vzájomnej dohode s klubom spoluprácu. Okrem neho v druholigovom tíme skončil aj jeho asistent Marek Ondrík a kapitán mužstva Jakub Hottek.

Rozišli sa v dobrom

O Petrželovom konci sa rozhodlo včera dopoludnia. Predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský nám na margo zmeny na trénerskom poste povedal: „S pánom Petrželom sme sa k včerajšiemu dňu dohodli na vzájomnom ukončení spolupráce. Chceme mu poďakovať zato, že v našom klube urobil veľký kus roboty. Rozchádzame sa v dobrom.“ Český lodivod pôsobil v metropole Zemplína od leta 2010 a na lavičke mužstva stál v 61 súťažných dueloch. „Odchádzam v pohode, na Michalovce budem mať len tie najlepšie spomienky, pretože ľudia vo vedení klubu a hlavne hráči mi prirástli k srdcu. Klub sa posunul ďalej a je viac profesionálny. Jeho počínanie budem aj naďalej sledovať a rád sa tu prídem v budúcnosti pozrieť. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu, že som tu mohol pôsobiť,“ skonštatoval 58-ročný Vlastimil Petržela. Pri mužstve skončil aj asistent Marek Ondrík, ktorý bol zároveň trénerom „béčka“, a prekvapujúco aj kapitán Jakub Hottek.

Veľká výzva

Futbalisti aktuálne piateho celku tabuľky sa hneď popoludní dozvedeli aj meno Petrželovho nástupcu. Stál sa ním doterajší tréner staršieho dorastu Albert Rusnák, pre ktorého je možnosť viesť A – mužstvo MFK Zemplín veľkou výzvou. „O ponuke som sa dozvedel včera dopoludnia, s vedením klubu sme ústne dohodnutí na dvojročnej spolupráci. Mojim prvoradým cieľom je zlepšiť herný prejav a výsledky mužstva. Chcem, aby fanúšikovia stáli za kolektívom aj keď sa nedarí, hoci po posledných výsledkoch trpezlivosť u nich prekypela,“ povedal nový kouč Michaloviec, ktorému bude asistovať Ondrej Duda, trénerom brankárov zostal Bogdan Stefanovič.

Zdroj: denník Korzár