MFK Zemplín doma podľahol Liptákom

2012-04-17 12:00:00

Michalovce prehrali štvrtýkrát v rade, za domáci celok skóroval iba útočník Dominik Kunca.

Štvrtú prehru v rade zaznamenali v dohrávanom stretnutí 20. kola proti Liptovskému Mikulášu druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí svojmu súperovi podľahli 1:3 (1:1).

Hostia pohrozili hneď v druhej minúte, Tomko z hranice šestnástky špicákom len tesne minul Brudňakovu bránu. V 7. minúte si obranca Liptákov Moravčík takmer vrazil do vlastnej siete center Waseema. O štyri minúty nato domáci rozvlnili sieť zásluhou Uškoviča, radosť michalovských tribún však bola predčasná, gól neplatil pre postavenie mimo hry. O niekoľko sekúnd predsa len padol úvodný gól, avšak do domácej siete, Tomko zblízka po zemi dostal loptu do brány - 0:1. V 15. minúte Gamkrelidze z priameho kopu minul Šavolovu bránu. Vyrovnanie prišlo v 19. minúte, keď sa po Ceesayovom centri a Uškovičovom priťuknutí lopta dostala až na päťku ku Kuncovi, ktorý nezaváhal - 1:1. Potom to strelami z 25 metrov skúšali Kubus aj Gamkrelidze. Posledné slovo prvého polčasu patrilo Ceesayovi, ktorý hlavou minul.


Prvý strelecký pokus v druhom dejstve patril Michalovčanovi Jakubčovi, ktorý ľavačkou tvrdo vystrelil tesne vedľa. Po ňom nepresne vystrelil aj Hořava. V 61. minúte sa do vedenia opäť dostali hostia, po centri sa hlavou presadil Labaška - 1:2. O päť minút sa mohol presadiť striedajúci Danko, ktorý po centri Ceesayho vystrelil volejom, ale gólman Šavol vytiahol výborný zákrok. V 76. minúte Liptovský Mikuláš pridal aj poisťujúci tretí gól, Labaška zahral rohový kop priamo na hlavu Labuna, ktorý krásnou hlavičkou rozvlnil sieť - 1:3. V 89. minúte mohol víťazstvo hostí ešte prikrášliť Tomko, ale z dobrej pozície trafil iba bočnú sieť domácej brány.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:3 (1:1)

Góly: 19. D. Kunca – 12. P. Tomko, 61. Labaška, 76. T. Labun.

ŽK: 30. J. Hořava, 85. Waseem – 31. M. Pastva, 34. P. Moravčík, 69. T. Labun.

Rozhodoval: Špaček – 820 divákov.

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem, Hottek, Dargaj, A. Ceesay – Škvarka (64. S. Danko), J. Hořava, Jakubčo (64. Kovaľ), Gamkrelidze – Uškovič (77. L. Forgáč), D. Kunca. Tréner V. Petržela.

MFK TATRAN: M. Šavol - P. Moravčík (46. Balluch, 80. Božkovič), T. Labun, Šupej, Janec - Rezer, M. Pastva, Fótyik, Kubus - P. Tomko, Labaška (90. Paděra). Tréner P. Kurek.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. apríla o 16.00 hod.: Dubnica - Michalovce (26. kolo)

Sobota 28. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (27. kolo)

Nedeľa 6. mája o 10.30 hod.: FC Petržalka - Michalovce (28. kolo)