Divácky rekord v Michalovciach

2012-04-16 12:00:00

Dominik Kunca a Zdeno Štrba sa vracajú k šlágru 25. kola II. ligy, na ktorý bola zvedavá najvyššia návšteva v sezóne.

Na šláger 25. kola medzi Michalovcami a Myjavou bolo zvedavých takmer 2700 divákov, najviac v ročníku. Z opačného konca republiky pricestovala autobusom aj skupinka fanúšikov, ktorí sa celý zápas prekrikovali s domácimi ultras. Hralo sa vo výbornej atmesfére, hráči predviedli kvalitný futbal, na ktorý sa dalo pozerať, takže v Zemplíne žiarili nielen reflektori, ale aj hráči.


Stretnutie výrazne ovplyvnilo vylúčenie michalovského stopéra Ľubomíra Korijkova, ktorý zatiahol ručnú brzdu už v 25. minúte. „Domáci hráč určite fauloval, bolo iba na rozhodcovi ako to posúdi. Rozhodol sa ukázať mu červenú kartu. Ja to neviem jednoznačne posúdiť, pretože som z postu obrancu toho veľa nevidel,“ povedal na margo vylúčenia najskúsenejší hráč na ihrisku Zdeno Štrba, bývalý slovenský reprezentant, momentálne hrajúci vo farbách myjavského Spartaka, ktorý zápas zhodnotil takto: „Mali sme ho pod kontrolou, aj keď domáci majú veľmi kvalitné mužstvo. Prišli sme sem s cieľom vyhrať, čo sa nám podarilo, takže sme spokojní.“


Po tretej prehre v priebehu jedenástich dní ťažko hľadal slová útočník MFK Zemplín Dominik Kunca, ktorý robil v obrane vedúceho mužstva tabuľky poriadny vietor. „Tento zápas sme chceli sme vyhrať, no nevyšlo to. Snažili sme, dali sme do toho všetko... Myjavčania dali gól takmer zo všetkého do čoho kopli, nám chýbalo aj šťastie, dvakrát nám vykopli loptu z bránkovej čiary. Súboj vo veľkej miere ovplyvnilo skoré vylúčenie Korijkova,“ smutne konštatoval 20-ročný D. Kunca, podľa ktorého mal jeho spoluhráč vidieť „len“ žltú kartu. „Útočník si loptu posunul smerom von z ihriska, navyše ho križoval aj Jakub Hottek, takže určite to nebolo na červenú kartu. Nič sa však nedá robiť. Ťažko sa hralo s desiatimi hráčmi proti takému vyspelému mužstvu, aké má Myjava,“ uzavrel D. Kunca.

Zdroj: denník Šport