Starší aj mladší dorastenci doma víťazne

2012-03-31 12:00:00

Zverenci trénera Alberta Rusnáka zdolali na domácom trávniku Nitru jednoznačne 4:0, mladší vyhrali 4:1.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zaknihovali v dnešnom domácom stretnutí proti Nitre prvé víťazstvo v jarnej časti. Po kvalitnom výkone zdolali družstvo spod Zobora hladko 4:0, keď už do prestávky viedli rozdielom troch gólov. Aj mladší dorastenci strelili svojmu súperovi štyri góly, všetky v prvom polčase, a zvíťazili 4:1. Pre zverencov trénera Jána Gajdoščíka to bola štvrtá výhra v rade.

Starší dorastenci

Od úvodu sa hral svižný futbal, oba tímy mysleli na útok, takže diváci sa mali načo pozerať. Už v 6. minúte hlavičkoval hosťujúci Šmehýl, ale Babiak bol na mieste. V 21. minúte Čéry fauloval pred šestnástkou domáceho Kissa a z následného priameho kopu krásnou strelou k žrdi otvoril skóre Leško - 1:0. Nitrania sa nestihli z prvého šoku ani spamätať a už prehrávali dvojgólovým rozdielom, po niekoľkých sekundách sa opäť presadil Leško, ktorý vypálil z pravej strany a lopta skončila v sieti. Hostia odpovedali v 25. minúte strelou Drgoňa z hranice šestnástky, ktorý však mierila vysoko nad. Presne po polhodine hry vychytal v čistej šanci Čéryho michalovský gólman Babiak. O tri minúty skončila strela domáceho Kissa na brvne, ale Špilár  ju pohotovo dorazil - 3:0. Pri tomto góle sa zároveň nepríjemne zranil na tvári Fedor, ktorý musel byť vystriedaný. Vzápätí vystrelil do brankára Grman a na druhej strane preloboval hosťujúcu bránu Špilár.


Prvý strelecký pokus druhého polčasu vyslali hostia, Oravec však namieril nad bránu. V 64. minúte postupoval sám na brankára Leško, ale gólman Nitry Hlavačka včasným vybehnutím jeho šancu zmaril. O sedem minút už MFK Zemplín viedol štvorgólovým rozdielom, po Jackovom rohovom kope Hromada hlavou rozvlnil sieť. V 79. minúte mohlo byť už 5:0, ale Jackova bomba spoza šestnástky iba lízla brvno hosťujúcej svätyne. Vo zvyšných minútach sa už žiadne družstvo do šance nedostalo, a tak sa zrodilo prvé jarné víťazstvo Michaloviec v pomere 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:0 (3:0)

Góly: 21. a 22. A. Leško, 33. O. Špilár, 71. Hromada

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Popovič, J. Šimko, Sochanič, Škultéty - Harvila, A. Leško (77. Hutaj), Hromada, J. Kiss (65. M. Koscelník) - P. Fedor (35. L. Jacko), O. Špilár

Mladší dorastenci

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:1 (4:0)

Góly: 3. a 17. Grič, 10. T. Vožný, 39. Turík (11 m) - 54. Fábry

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Horňák, T. Tomko, Ďurik, P. Petričko (55. Mikovčík) - L. Apiar (41. Lechman), Turík (67. Doboš), Havrila, Grič, T. Vožný (70. Chocholáček) - T. Kolesár

Tréner MFK Zemplín Ján Gajdoščík: "Do zápasu sme vstúpili vo veľkom štýle, už v 3. minúte otvoril skóre po centri Grič a o sedem minút nato pridal Vožný hlavou druhý presný zásah. Hrali sme aktívne a v 17. minúte Grič po rohovom kope hlavičkou zvýšil náš náskok. V závere polčasu po faule na Kolesára premenil pokutový kop Turík a bolo 4:0. Po zmene strán tempo hry opadlo, hostia prebrali iniciatívu a zásluhou Fábryho sa im podarilo znížiť. Potom sme však opäť zapli na vyššie obrátky, šance mali Vožný či Kolesár, ale neuspeli. Pochvalu si zaslúži celé družstvo, najviac vynikali Tomko, Turík a Grič."

Najbližšie sa Michalovce predstavia na ihrisku Partizána Bardejov. Zápasy 20. kola sú na programe v stredu 4. apríla, starší nastúpia o 13. hodine a mladší o 15.15 hod.