Že skóruje iba vonku? Je to vraj len náhoda

2015-12-08 12:00:00

Dominik Kunca zariadil Michalovciam remízu v Senici, všetky svoje tri jesenné góly zaznamenal na súperovej pôde.

Súbojom na ďalekom Záhorí sa s jesennou časťou Fortuna ligy rozlúčili futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Na ihrisku Senice sa na záver kalendárneho roka prezentovali sympatickým výkonom, ktorý bol korunovaný ziskom bodu za remízu 1:1, o ktorú sa presným zásahom postaral Dominik Kunca, vďaka čomu Zemplínčania pretrhli sériu prehier.

Šance na oboch stranách

Rodák zo Strážskeho otváral krátko po polhodine hry skóre po prihrávke Tomáša Sedláka, keď tesne predtým mal jednu sľubnú príležitosť, ale jeho pokus o prelobovanie mu zmaril dobrým zákrokom brankár Martin Junas. Nováčik sa však z vedenia dlho netešil, lebo už po štyroch minútach vyrovnal Michal Klec. „Senický gól nemal platiť, pretože predchádzal mu faul na Marcosa Pereza, ktorého pri tom protihráč navyše aj zranil. Aj touto cestou mu prajem skoré uzdravenie, nech si doma v Španielsku oddýchne,“ usmial sa Kunca, ktorý už vzápätí pokračoval vo vážnejšom tóne: „S bodom sme spokojní, každý z vonku sa ráta, aj keď si myslím, že sme mohli aj vyhrať. Na začiatku druhého polčasu sme mali šance, keby sme dali na 1:2, už by sme to nepustili z rúk. Ale potom mali príležitostí aj domáci, takže remíza je spravodlivá.“ V treťom po sebe idúcom zápase skóroval Kunca vonku, druhýkrát to jeho mužstvu prinieslo bod. „Po minulé roky som dával góly skôr doma ako vonku, teraz je to opačne. Myslím si, že je to náhoda. Dúfam, že sa mi takto bude dariť aj naďalej a že konečne dám gól už aj doma.“

Mohli byť aj vyššie

MFK Zemplín má za sebou premiérovú polsezónu v najvyššej súťaži, v ktorej prezimuje na desiatom mieste so ziskom pätnástich bodov a náskokom piatich pred poslednou Skalicou. Ako by v krátkosti zhodnotil jesennú časť Michaloviec Kunca? „Naším cieľom je zachrániť sa, čo zatiaľ spĺňame, máme slušný náskok na zostupovú priečku. Nemôžeme však zaspať na vavrínoch, ešte musíme nazbierať nejaké body. Ja osobne však nie som spokojný, mohli sme mať na svojom konte väčší bodový zisk. Posledné dva domáce zápasy sme si prehrali sami, boli sme v nich lepší, vyhrávali sme, ale napokon sme nezískali ani bod. V niektorých stretnutiach sme inkasovali rozhodujúce góly úplne na konci. Na tom musíme popracovať, aby sa to už neopakovalo. Podľa mňa sme mohli byť v tabuľke aj vyššie,“ skonštatoval útočník žlto-modrých.

Zdroj: denník Korzár