S jesennou časťou sme sa rozlúčili remízou

2015-12-05 12:00:00

Na ihrisku Senice získali žlto-modrí bod za remízu 1:1, o náš jediný gól sa postaral Dominik Kunca.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou posledný jesenný zápas. V súboji 19. kola Fortuna ligy zaknihovali na pôde ďalekej Senice nerozhodný výsledok 1:1 (1:1), čím pretrhli sériu troch prehier v rade. V najvyššej súťaži bude teraz nasledovať zimná prestávka, jarnú časť odštartujú Zemplínčania v sobotu 27. februára 2016 domácim duelom s Trnavou.

V mikulášsky podvečer sa v prvom polčase na senickom štadióne hral vyrovnaný futbal, hoci o niečo viac boli aktívnejší domáci, ktorí ako prví aj pohrozili, ale so strelou do stredu brány si Kelemen v 7. minúte poradil. Krátko nato pohrozili aj Zemplínčania, po centri Koscelníka senická obrana zblokovala strelu Pereza na roh. Po štvrťhodine hry zahrával priamy kop Klec a po ňom domáci kapitán Pavlík zakončoval veľmi nepresne. V 22. minúte Mrázov pokus presvišťal vedľa ľavej žrde Kelemenovej svätyne. Tesne pred uplynutí polhodiny hry sa v rýchlom slede odohrali akcie na oboch stranách - najprv hosťujúci Kunca po prihrávke za obranu nepreloboval Junasa, ktorý loptu chytil, a hneď nato po Kontárovej prihrávke Mrázova krížna strela išla tesne vedľa. V 33. minúte sa už skóre menilo, keď po peknej kombinačnej akcii a Sedlákovej prihrávke zakončil presne Kunca a bolo 0:1. Nováčik sa však z vedenia dlho netešil, už o štyri minúty nato rozhodca Prešinský neprerušil hru po faule na Pereza (po ktorom musel byť michalovský obranca vystriedaný), domáci podnikli rýchlu kontru a na jej konci bol Klec, ktorý z hranice šestnástky trafil presne k žrdi - 1:1.

Do druhého dejstva hry vstúpili aktívnejšie Michalovčania. Už v 47. minúte sa k strele z obrovskej diaľky odhodlal Danko, jeho pokus vyškriabal spod brvna Junas. V zápätí po rohu Bayóna hlavičkoval nepresne Morlacchi. Na opačnej strane sa v 53. minúte mohol do streleckej listiny zapísať Vengřinek, avšak vo veľkej šanci Kelemena neprekonal a neujala sa ani jeho dorážka. Hneď nato mohlo platiť nedáš-dostaneš, po peknej prihrávke Kuncu výborne zasiahol proti Hanuľakovej strele domáci gólman. V 68. minúte zahrával rohový kop senický Dolný a Pillár hlavou opečiatkoval michalovské brvno! O päť minút neskôr bombu Danka z priameho kopu vyrazil Junas. Rozhodnutie mal na kopačke v 82. minúte Kalabiška, ktorého však v tutovke vychytal skvelý Kelemen. Keďže záverečné minúty sa už iba dohrávali, zrodila sa na Záhorí spravodlivá remíza.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 37. Klec - 33. D. Kunca

ŽK: 65. P. Pavlík - 40. Morlacchi, 48. M. Koscelník, 67. S. Danko

Rozhodoval: Prešinský - 1 012 divákov

FK: Junas - P. Pavlík, Hušek, R. Pillár - Kontár - Kosorin, T. Komara (83. Krč), Klec (74. P. Varga), Vengřinek - S. Mráz (64. J. Dolný), Kalabiška

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez (40. Mensah, 90+. L. Tóth), Khubutia, Morlacchi, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník, S. Danko, Bayón, D. Kunca - M. Hamuľak (86. Bellás)

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Zápas mal veľa nepresností, najmä v prvom polčase. Druhý polčas bol lepší ako prvý. Hralo sa hore-dole. Oba tímy si v ňom vypracovali šance na skórovanie. Kto by v tomto momente strelil gól, asi by zápas vyhral. Chceli sme vyhrať. Skončilo to však 1:1, remíza je asi zaslúžená."