Pomôže Michalovciam psychická príprava?

2015-12-05 12:00:00

MFK Zemplín odohrá dnes večer v Senici posledný zápas v jesennej časti Fortuna ligy, pretrhne sériu bez víťazstva?

Oba tímy vstúpia do ich záverečného duelu jesennej časti s úmyslom zvíťaziť. "Podľa toho ako vyjde posledný zápas, tak bude vyzerať celá zima. Chceme vyhrať a rozlúčiť sa s jeseňou trojbodovým ziskom. Uvedomujeme si, že aj keĎ Michalovce sú v tabuľke dole, majú svoju silu a kvalitu," povedal pre Šport Dušan Vrťo, ktorý je pre chýbajúcu licenciu Juraja Sabola oficiálny tréner Seničanov.

V historicky prvom vzájomnom dueli v najvyššej súťaži Michalovce podľahli doma Seničanom 1:3. "V tom zápase sme boli lepším tímom. Chceme im tú prehru vrátiť," avizoval kouč MFK Zemplín František Šturma. Jeho zverenci sa v novembri museli vyrovnať s dvoma domácimi prehrami po sebe. Obe mali zhodný priebeh - Michalovčania viedli 1:0, no po výpadku elektriny na štadióne inkasovali a napokon prehrali. "Boli sme z toho veľmi nešťastní. Myslím si však, že sme už na to zabudli. Pracovali sme aj na psychike hráčov a verím, že to pomohlo," doplnil Šturma.

Septembrový duel v Michalovciach bol nesmierne zaujímavý. Stredopoliar FK Senica Jakub Hromada si dal vlastný gól, okrem toho však dva razy skóroval aj do správnej brány. Pred odvetou je jeho štart otázny, dôvodom je drobné zranenie. "Kubo tam hral fantasticky, bol to asi najlepší zápas v jeho kariére. Je pre nás nenahraditeľný v stredovej formácii. Snáď bude k dispozícii," zaželal si Dušan Vrťo. A čo na to samotný mládežnícky reprezentant Slovenska Hromada? "Som z východu a istý čas som pôsobil v Michalovciach. Chcel by som hrať, ale neviem, či mi to dovolí zranenie. Určite by som bol rád, keby sa mi podarilo aj skórovať, no v nedávnych zápasoch som mal skôr defenzívnejšie úlohy a nedostával som sa príliš do zakončenia."

MOTÍV ZÁPASU

Tak Senica ako aj Michalovce sa chcú rozlúčiť s jesennou časťou plným bodovým zásahom. Miernym favoritom sú domáci, veď Michalovce nevyhrali už štyri razy po sebe a z tejto šnúry majú len bod za remízu so Zlatými Moravcami. Čakáme otvorený futbal so šancami na oboch stranách.

CHÝBAJÚ

Senica: Šulla, Dolný, Hladík (zranenie), Čunta (trest)

Michalovce: Turík, Regáli, Nworah, Podhorin (zranenie)