Výpadok osvetlenia pomohol hosťom

2015-11-30 12:00:00

Michalovce opäť vyšli naprázdno, futbalisti Ružomberka zvíťazili pri Laborci zaslúžene.

Na michalovskom futbalovom štadióne sa opäť diali veci. Domáce mužstvo začalo v sobotu proti Ružomberku ako z partesu, zásluhou španielskeho stopéra Vernona De Marca Morlacchiho dalo rýchly gól, v 21. minúte však zlyhalo umelé osvetlenie a po zhruba polhodinovej prestávke aj hráči MFK Zemplín, ktorí o svoje vedenie prišli. Opakovalo sa to isté, čo pred troma týždňami s Myjavou...

Nepremenili šance

Nováčik Fortuna ligy na ťažkom teréne podľahol ružomberskému súperovi 1:3 (1:1), keď ich druhopolčasový výkon bol jeden z najslabších v najvyššej súťaži. Druhé dejstvo hry ovládli Liptáci a dali v ňom dva góly. „Vstup do zápasu sa nám vydaril, dali sme rýchly gól a vytvorili sme si ďalšie tri stopercentné šance, ktoré sme bohužiaľ nepremenili. To bolo v zápase rozhodujúce, keby sme dali druhý gól, tak by sme sa upokojili. Znova však prišiel výpadok elektriny, po návrate na trávnik už mal navrch súper. Táto prestávka mu pomohla, v kabíne si rozobral chyby, má skúsený tím,“ povedal tréner Michaloviec František Šturma.

Zase tie chyby...

Ružomberok dokázal vyrovnať ešte do polčasovej prestávky, hneď na začiatku toho druhého skóroval aj druhýkrát. „Oba góly padli po hrubých individuálnych chybách. A takisto aj ten tretí, na ktorý sme súperovi doslova prihrali, keď sme odhlavičkovali loptu rovno na jeho kopačku. Ten hráč urobil takúto veľkú chybu aj v predchádzajúcom súboji s Myjavou, kedy sme tiež dostali gól,“ pokračoval český kormidelník v službách MFK Zemplín. Domáca rozlúčka mužstvu od Laborca nevyšla, nováčik tak zaknihoval tretiu porážku v rade. „Do výpadku osvetlenia sme boli lepším tímom, do prestávky by sme podľa mňa ešte jeden gól pridali a zápas by to bol úplne iný. Futbal sa však hrá na góly, súper ich dal až tri, preto mu blahoželám k víťazstvu,“ dodal Šturma. 

Zdroj: denník Korzár