Michalovské béčko zdolalo Hanisku

2011-09-04 12:00:00

Rezerva MFK Zemplín na umelej tráve zdolala silný celok Hanisky 3:1, keď už do polčasu vyhrávala 2:0.

V zápase siedmeho kola Majstrovstiev regiónu Východ michalovský rezervný tím nezaváhal a na vlastnej umelej tráve zvíťazil 3:1. O góly sa postarali Peter Kokočák, Lukáš Forgáč a Georgii Gamkrelidze, za hostí znižoval Slavomír Molnár.

Ako prví sa o zmenu skóre pokúšali domáci futbalisti, ale po centri Kokočáka zakončoval v 8. minúte Podhorín z hranice šestnástky nad bránu. O dve minúty sa po chybe v strede hosťujúcej obrany rútil na Kobra osamotený Faleiro, avšak z dobrej pozície netrafil bránu. V 14. minúte sa ozvali aj hostia, keď po prihrávke z pravej strany zakončoval S. Molnár len do Brédu. Hneď na druhej strane tvrdo strieľal Kokočák. V 30. minúte unikol obrane Hanisky Forgáč, ktorého bravúrne vychytal skúsený brankár Kobr. Michalovčania pokračovali v aktivite a Kobr musel byť v strehu aj po slabej strele Gamkrelidzeho. V 35. minúte hosťujúci stopér Gorej fauloval pred vlastnou bránou Forgáča a nariadený pokutový kop najprv Kobr Kokočákovi bravúrne vyrazil, ale z následnej dorážky sa už Zemplín radoval - 1:0. Hostia viac debatovali s rozhodcom, ako hrali a v 42. minúte dostali druhý gólový úder, keď aktívny Forgáč presnou strelou k žrdi prekonal Kobra. 


Aj vstup do druhého polčasu vyšiel lepšie domácim, pretože v 54. minúte Gamkrelidze po akcii z ľavej strany po tretíkrát prestrelil bývalého gólmana 1.FC Košice Jiřího Kobra - 3:0. Po tomto momente domáci vo svojej aktivite mierne poľavili, čo vycítili hostia a v 62. minúte sa po zlej prihrávke Sambu ocitol sám pred brankárom Brédom Majerník, ale michalovský gólman ho skvele vychytal. O tri minúty sa už Haniska tešila z prvého gólu, keď kanonier Slavomír Molnár presnou strelou k žrdi nedal Brédovi šancu. Tá istá dvojica bola v akcii aj v 76. minúte, no tentoraz z nej lepšie vyšiel brankár MFK Zemplín, keď bombu vyrazil na roh. V 82. minúte sa o zmenu skóre pokúšal aj M. Majoroš, ale spoza šestnástky namieril nad domácu svätyňu. Poslednú šancu zápasu si vypracovali domáci, z ľavej strany odcentroval na Kokočáka striedajúci Ďuďa, ale jeho strela z prvej skončila len tesne vedľa Kobrovej brány.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Haniska 3:1 (2:0)

Góly: 35. Kokočák, 42. L. Forgáč, 54. Gamkrelidze - 65. S. Molnár

ŽK: 38. Rad. Urban - 35. J. Gorej, 43. M. Majoroš, 44. G. Majoroš

Rozhodoval: Kačenga - 250 divákov.

MFK ZEMPLÍN B: Bréda - Samba, Rad. Urban, Dargaj, Podhorín - Kokočák, S. Danko, Zonzon, Faleiro (58. Mihok), Gamkrelidze (69. Ďuďa) - L. Forgáč (84. V. Kostovčík)

FK: Kobr - Bilišňanský (79. Klimek), J. Gorej, V. Zajac, Beck - M. Molnár, Slicho, M. Majoroš, G. Majoroš (65. V. Horňák) - Š. Majerník, S. Molnár (86. M. Horváth)