Ani tri góly nestačili starším dorastencom na bod

2011-06-04 12:00:00

Hoci prehrávali už 1:4 a mali ešte výhodu dvoch penált i početnej výhody, napokon prehrali tesne 3:4.

Starší dorast

V zápase bohatom na góly naši starší dorastenci napokon pod Zoborom prehrali, hoci sa strelecky presadili až trikrát. „Mohli sme pridať aj viac presných zásahov, ale v koncovke sme vyhoreli. Inak to bol ale kvalitný zápas, hralo sa obojstranne útočne a rýchlo, stretnutie sa muselo páčiť,“ pustil sa do rozprávania tréner nášho staršieho dorastu Albert Rusnák. „Doplatili sme na to, že sme dnes v obrane mali deň otvorených dverí. Prakticky všetky štyri góly sme inkasovali po samostatných nájazdoch. Hoci na úvodný gól Nitranov sme dokázali bleskovo odpovedať, za necelé dve minúty sme opäť prehrávali... Vytvorili sme si dostatok možností na zvrat, ale v koncovke sme neuspeli. Cez prestávku som preto chlapcov nabádal, že ak pridajú a dajú si pozor v defenzíve, môžu v Nitre aj vyhrať. Opak sa stal pravdou, pretože dostali sme ešte ďalšie dva góly a prehrávali sme už 1:4,“ konštatoval Albert Rusnák a poukázal na moment zo 61. minúty, keď rozhodca vylúčil domácim hráča za faul vo vyloženej šanci a Forgáč z nariadenej penalty znížil na 4:2. „Potom sa stalo to, čo som ešte vo svojej trénerskej kariére nevidel - na časomiere odrazu naskočila 70. minúta. Upozorňoval som rozhodcu, apeloval na to, že aj on má vlastné hodinky, ktoré sú smerodatné, ale nepomohlo. Hrali sme o osem minút kratšie... V 79. minúte pritom Forgáč po nepremenenej penalte dokázal ešte streliť gól na 4:3, mali sme aj ďalšie šance, ale možno nám práve tých ukradnutých osem minút chýbalo na vyrovnanie,“  dodal Albert Rusnák.

Štatistika

Nitra - Michalovce 4:3 (2:1)

Góly: 17. Šmehýl, 20 a 49. Németh, 62. Kemláge - 18. Fedor, 67. a 79. Forgáč (prvý z 11 m).

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Podhorín, Žebik, Sochanič (22. Hutaj), Csörgö (76. Kostovčík) - Jacko, Mano, Danko, Fedor - R. Jano (56. Kiss), Forgáč.

Mladší dorast

Štatistika

Nitra - Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 22. Antal.

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, Horňák, Šimko, Škultéty - Koscelník, Turik, Mesároš, Paľovčík (47. Ďurik) - Kolesár, Štofík.