Proti Lučencu to bude vyhecované

2011-05-20 12:00:00

MFK Zemplín v sobotu o 17.00 hod. hostí LAFC, s ktorým v tejto sezóne ešte nestratil ani bod.

Futbalistov Michaloviec v sobotu čaká predposledné domáce stretnutie v tejto sezóne. Ich súperom bude lučenecký LAFC, s ktorým má MFK Zemplín v tejto sezóne zatiaľ stopercentnú bilanciu. Doma vyhral 1:0, v Novohrade 2:1.

Zverenci trénera Vlastimila Petrželu majú pred sebou ďalší zaujímavý zápas. „Bude to vyhecované, stretnutie v sebe skrýva určitý náboj, vzhľadom k tomu, že v drese súpera pôsobí viacero hráčov a dokonca i tréner s michalovskou minulosťou. Samozrejme, že svoju úlohu zohrá i počasie, keďže teraz je extrémne teplo. Naše mínus je, že nemáme k dispozícii útočníkov Kuncu a Špilára, ktorí reprezentujú Slovensko 19. Aj napriek tomu očakávam zaujímavý súboj. Škoda len, že nebude hrať Dušan Sninský, ktorý si odpykáva trest za vylúčenie. Naposledy hral proti nám veľmi dobre a presadil sa aj strelecky,“ prezradil Vlastimil Petržela.

Ako už kormidelník MFK Zemplín spomenul, zaobísť sa bude musieť bez oboch mládežníckych reprezentantov z ofenzívy. „Zvyšok kádra je v poriadku. Chcel som dať aj šancu mladíkom z dorastu, ale tí majú tiež v sobotu domáci zápas s Bardejovom, takže asi ostanú k dispozícii pre svoje družstvo,“ priznal Vlastimil Petržela a načrtol možnosť, že by proti Lučencu mohol nastúpiť už brankár Miloslav Bréda. Ten dostal za vylúčenie v súboji dorasteneckej ligy v Stropkove dištanc na štyri zápasy. Keďže platí, že hráč si musí trest odpykať v súťaži, v akej bol napomínaný, tak náš talentovaný gólman musí čakať, kým neubehnú v mládežníckej lige štyri zápasy. To sa stane práve zajtra s Bardejovom (11.00 hod.). Čo znamená, že na súboj seniorov o 17.00 by už mohol byť k dispozícii. Lenže disciplinárny poriadok pamätá aj na takúto zaujímavú zhodu a v tejto súvislosti sa v ňom uvádza, že hráčovi trest uplynie až nasledujúci deň po vypršaní trestu... To znamená, že Bréda bude pre A-mužstvo k dispozícii až v stredu v Dolnom Kubíne.


Futbalisti Michaloviec by radi obsadili v konečnej tabuľke druhé miesto.

MFK Zemplín má pred sebou posledné tri kolá v tejto sezóne a keďže na druhú Petržalku stráca iba bod, Michalovce majú reálnu šancu obsadiť najlepšiu priečku v histórii klubu. „Je jasné, že sa chceme pokúsiť o to, aby sme skončili čo najvyššie. Bez dvoch útočníkov to síce ľahké nebude, ale nepobiť sa o druhé miesto by bolo hriechom. Chceme skončiť čo najvyššie. V sobotu chceme zdolať Lučenec, v stredu ideme do Dolného Kubína, kde sme v prvom vzájomnom zápase prehrali 0:3, takže mu máme čo vracať. O týždeň máme doma Moldavu nad Bodvou a to je pre nás motivácia sama o sebe...,“ nedopovedal vetu v súvislosti s východniarskym derby Vlastimil Petržela.

Zaujímavý métu si vytýčil aj kanonier MFK Zemplín Filip Serečin, ktorý má na konte 15 gólov, ale v priebehu troch posledných kôl chce skórovať ešte päťkrát, aby mal v konečnom súčte dosiahnutú hranicu dvadsiatich zásahov. „Je to pekný cieľ, kiežby mu to vyšlo. Momentálne hrá veľmi dobre, s chuťou, dokonca aj poctivo bráni, čo mu predtým príliš nevoňalo. Skrátka, je na ňom vidieť, že ho futbal baví a on futbalom baví divákov. Chcem povedať, že uňho to bolo o jednom momente. Ak si spomeniete, tak od Dolného Kubína nedal šesť zápasov gól. Potom sa presadil s Trenčínom a akoby dostal krídla,“ dodal Vlastimil Petržela.