Kučera a Hrbatý nezdolali Šoltinského

2011-05-18 12:00:00

Šéf MFK Zemplín sa zúčastnil na tenisovej exhibícii a podkuroval bývalým daviscupovým reprezentantom.

V utorok podvečer žil futbalový MFK Zemplín tenisom. V hádzanárskej Chemkostav aréne bola totiž na programe tenisová exhibícia, ktorej hlavnými hviezdami boli bývalá šestka a dvanástka svetového rebríčka, Karol Kučera a Dominik Hrbatý. Medzi pozvanými hosťami, ktorí sa tenisovým legendám postavili zoči-voči, bol aj šéf nášho MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Zrekapitulujme si priebeh akcie. Kučera a Hrbatý sa predstavili v úlohách hrajúcich trénerov a najprv si zahrali spoločne s nádejami Tenisového klubu Scorp Michalovce, medzi ktorými nechýbal ani talentovaný Tomáš Šoltinský, syn predsedu predstavenstva MFK Zemplín, a.s.

Potom prišiel na rad prestížny a dlho očakávaný hviezdny súboj Kučera - Hrbatý. Posledný oficiálny medzinárodný duel tejto dvojice sa konal v sezóne 2004 v semifinále bratislavského challengeru a vtedy Hrbatý zdolal Kučeru tretí raz v rade. Niekdajší dvanásty muž svetového rebríčka celkovo má proti bývalej šestke renkingu bilanciu 4:3, teraz nastal aspoň v symbolickej a odľahčenej rovine remízový stav. Karol Kučera totiž zdolal v Michalovciach Dominika Hrbatého 6:3.

A potom sa dostal k slovu aj Igor Šoltinský, ktorý po boku trénera tenisovej mládeže Zemplína Róberta Janúcha nastúpil vo štvorhre proti Hrbatému a Kučerovi. Šéf nášho klubu predviedol zopár veľmi pekných a účinných zásahov, avšak súboj sa po štyroch gemoch za nerozhodného stavu 2:2 predčasne skončil. "Prišlo mi nevoľno, preto sme museli stretnutie ukončiť," vysvetlil Igor Šoltinský, ktorého sa Dominik Hrbatý snažil ovievať uterákom, pomasíroval mu lýtka a Karol Kučera dokonca priniesol ovocné občerstvenie. Nepomohlo. "V hale bol veľmi ťažký vzduch, preto som nechcel riskovať. Aj tak ma však teší, že Hrbatý a Kučera s nami uhrali aspoň remízu," pousmial sa Igor Šoltinský.

Dodajme, že v hľadisku Chemkostav arény nechýbal asistent trénera František Šturma a takisto zahraničná dvojica z hráčskeho kádra, Georgii Gamkrelidze a Kevin Zonzon.