Serečin poslal Púchov do II. ligy, cieľom 20 gólov!

2011-05-17 12:00:00

Kanonier MFK Zemplín hetrikom pripomenul, že aj Michalovce majú po takmer troch rokoch trojgólového strelca.

Útočník michalovského MFK Zemplín Filip Serečin „odstrelil“ Púchov do druhej ligy. Po jeho hetriku vyhrali Zemplínčania na Považí 4:2 a keďže Šaľa v Moldave nad Bodvou vyhrala, osud sobotňajšieho súpera zverencov trénera Vlastimila Petrželu bol spečatený. Serečin sa vďaka hetriku posunul v tabuľke prvoligových strelcov na druhé miesto a na konte už má pätnásť presných zásahov. Zároveň je po 974 dňoch prvým hráčom MFK Zemplín, ktorý dokázal dať v jednom zápase tri góly. Naposledy sa takto blysol Jozef Gašpar, ktorý 14. septembra 2008 pri víťazstve 4:1 trikrát skóroval do siete Dunajskej Stredy B.

Ešte päť gólov!

Serečin akoby mal patent na strieľanie gólov do púchovskej siete. Veď v jarnej časti skóroval sedemkrát a z toho päť gólov vsietil práve Púchovu! Okrem toho už v jarnej odvete napol sieť len za brankármi Dolného Kubína a Trenčína. Pätnásť gólov je tri kolá pred záverom sezóny sľubná vyhliadka na vylepšenie streleckej bilancie. „Hráme doma s Lučencom, potom v stredu v Dolnom Kubíne a napokon na záver hostíme Moldavu nad Bodvou. Ak sa mi podarí pridať ešte päť gólov a sezónu skončím ako dvadsaťgólový, budem maximálne spokojný,“ prezradil odvážnu túžbu 21-ročný kanonier.

Filip Serečin si do konca súťažného ročníka stanovil zaujímavý a odvážny cieľ.

Odmena? Odvoz autom

Michalovčania strelili vonku naposledy štyri góly práve v spomínanom súboji na ihrisku Dunajskej Stredy, ale hlavne do prestávky mohli aj dvakrát toľko. Defenzíva Púchova totiž pripomínala deravý syr. „Mali sme viacero možností, mne na prvé dva góly prihral Dominik Kunca, tretí som dal z penalty. Mohli sme dať aj viac gólov, ale hlavné je, že sme vyhrali,“ dodal Filip Serečin, ktorý sa po zápase mohol tešiť na zaujímavú odmenu. Domov sa totiž nevracal na autobuse s mužstvom, ale oveľa rýchlejšie autom šéfa klubu Igora Šoltinského.

Zdroj: KORZÁR