Mušketierska pokuta hráčom MFK Zemplín

2011-05-06 12:00:00

Futbalisti Michaloviec pocítia stredajšiu prehru v peňaženkách a dnes proti lídrovi z Trenčína majú čo naprávať.

ÚČET ZA PETRŽALKU: 200 € NA HLAVU!

Stredajšia prehra prvoligových futbalistov Michaloviec v Petržalke 1:4 si z pohľadu hráčov MFK Zemplín priniesla svoju daň. Keďže podľa trénera Vlastimila Petrželu mužstvo hlavne v zadných radoch sklamalo a ani ostatní neoslnili, udelil mu mastnú pokutu.

Odpustia im?

Vlastimil Petržela ešte v stredu chrlil na adresu hry mužstva v Petržalke plameň a síru. Keďže to nezvykne ostávať bez odozvy, opýtali sme sa ho, aké opatrenia prijal. „Každý hráč dostal pokutu 200 €. Riadil som sa mušketierskym: jeden za všetkých a všetci za jedného. A to aj napriek tomu, že sa to týka len určitého okruhu hráčov a boli aj takí, čo si to možno nezaslúžia. V prípade mladých hráčov je to navyše suma takmer sa rovnajúca ich mesačnej výplate, ale všetci musia pocítiť, že sú jeden tím a prehrávajú i vyhrávajú vždy spolu,“ odvetil Vlastimil Petržela s dôvetkom, že ešte existuje šanca na prehodnotenie výšky i určenia pokuty. „To závisí od vedenia klubu, či vytýči pred mužstvo plán, že ak získa v najbližších stretnutiach určitý počet bodov, tak im to bude odpustené,“ doplnil tréner MFK Zemplín a šéf michalovského klubu Igor Šoltinský objasnil, že sa touto možnosťou zaoberali včera podvečer.

Obmedzené možnosti

Český tréner Michaloviec má problémy s kádrom, pretože viacerých jeho zverencov trápia drobné či väčšie šrámy a ďalší mládežníci sú na reprezentačných akciách. „Veľa možnosti na zmeny nemám. Keby som ich mal, viacerí okamžite sedia a možno ani nie na lavičke... Musíme túto sezónu dohrať s tým, čo máme, nič iné nám nezostáva,“ konštatoval Vlastimil Petržela.

Trenčania majú už istotu postupu do Corgoň ligy, dvakrát za sebou prehrali a dnes sa predstavia v Michalovciach.

Nevyspytateľný líder

To, čo dnešných súperov spája, je hlavne fakt, že ostatné dve stretnutia v prvej lige prehrali. Kým v prípade Michaloviec to až také zvláštne nie je, Trenčínu sa to ešte v tejto sezóne nestalo a v stredu doma proti Dolnému Kubínu stratil čo i len bod po vyše roku... „Myslím si, že k nám príde iný Trenčín, aký sa predstavil v uplynulom týždni. Iste, postup majú už v suchu, ale tiež si nemôžu dovoliť hazardovať so svojim menom. Som presvedčený, že po prehre s Dolným Kubínom dostali všetci Trenčania poriadne po nose a dnes budú u nás hrýzť trávu,“ dodal Vlastimil Petržela.

Zdroj: KORZÁR