Tréner Petržela o prehre v Petržalke

2011-05-05 12:00:00

Trénera michalovského MFK Zemplín Vlastimila Petrželu išlo včera v stretnutí 28. kola prvej ligy na ihrisku Petržalky od jedu vytočiť, keď sa prizeral hre svojho mužstva, ktoré po chabom výkone v zadných radoch prehralo 1:4. ide o druhú najvyššiu porážku Michaloviec v tomto ročníku, vyšším rozdielom prehrali už iba v domácom súboji siedmeho kola proti Trenčínu (1:5).

V PETRŽALKE „HVIEZDILA“ OBRANA

Ohnivá defenzíva

MFK Zemplín v bratislavskom Prievoze rýchlo prehrával gólom Luhového, ktorý otvoril skóre už po šiestich minútach. O päť minút už bolo vyrovnané po góle michalovského stredopoliara Hotteka, ale gól do šatne, ktorý strelil Mikulič v 44. minúte, dal domácim krídla. Tí po hodine hry zvýšili vďaka kiksu brankára Brudňaka na 3:1 a v 84. minúte zavŕšil petržalský kapitán Augustín z penalty víťazstvo rozdielom triedy 4:1. „Petržalka vyhrala zaslúžene, ale to hlavne kvôli tradičnému predstaveniu našej obrany, ktorá najviac horela v pokutovom území,“ už tradične kritizoval vlastné zadné rady český kormidelník Michaloviec, ktorého sme sa opýtali, ako mieni riešiť deravú defenzívu MFK Zemplín? „Teraz už nespravím nič. My to musíme dohrať a potom si musíme vybrať hráčov presne podľa vlastných predstáv. Hráčom ako sú Janek, Marcin, Trninič a Vanák by nemali lopty školácky poskakovať vo vlastnej šestnástke. Na druhej strane nám citeľne chýbal zranený Hořava, ktorý sa zranil a k dispozícii bude až od leta,“ priznal Vlastimil Petržela.

V sobotu hostia Trenčín

V sobotu čaká Michalovce ďalšia ťažká previerka, o 16.30 hod. hostia trenčianskeho lídra, ktorý však akoby - odkedy má istý postup do Corgoň ligy - vypúšťal paru. V sobotu prehral v Lučenci, včera dokonca doma s Dolným Kubínom. „Verím, že sa do soboty dáme dohromady a že to bude pre oko diváka pekný zápas, samozrejme, s víťazným koncom pre nás. „Anglické“ týždne sú síce náročné, my sa aj dosť nacestujeme, ale verím, že to v sobotu zvládneme a odčiníme dve ostatné prehry,“ dodal.

Zdroj: KORZÁR