V Petržalke rozhodcom náš bývalý hráč

2011-05-03 12:00:00

MFK Zemplín Michalovce sa v stredu predstaví v šlágri 28. kola na ihrisku Petržalky a zaujímavosťou tohto zápasu je, že v úlohe rozhodcu sa predstaví Štefan Leško, ktorý pred deviatimi rokmi obliekal ako hráč aj dres nášho klubu. Nie je to však žiadna zvláštnosť, tento talentovaný arbiter už MFK Zemplín v minulosti viackrát rozhodoval.

Zápas 28. kola prvej ligy FC Petržalka 1898 - MFK Zemplín Michalovce povedie trojica Leško - Rendko a M. Sluk. Práve 28-ročný Košičan Štefan Leško však počas jesennej časti treťoligového ročníka 2002/2003 obliekal aj dres michalovského klubu.


Spomienka na 1. september 2002. Vtedajší tréner MFK Zemplín Ján Kozák dáva rady náhradníkovi Štefanovi Leškovi počas okresného derby vo Veľkých Kapušanoch. Tento súboj sa na ihrisku skončil bezgólovou remízou, ale keďže domáci útočník Gabriel Molnár vtedy nastúpil neoprávnene po skončení hosťovania, Michalovce napokon vyhrali kontumačne 3:0.

MFK Zemplín odštartoval spomínaný ročník pod taktovkou štúrovského rodáka Františka Karkóa, no po troch kolách a dvoch remízach abdikoval a jeho miesto zaujal Ján Kozák. Krátko po tom do Michaloviec prišla aj dvojica talentovaných mladíkov z 1. FC Košice, Tomáš Ivan a Štefan Leško. Druhý menovaný mal vtedy devätnásť rokov a po vzore svojho otca Štefana (tiež rozhodcu a v súčasnosti delegáta) už vtedy rozhodoval zápasy nižších súťaží. Aby sme boli presní, Štefan Leško je arbitrom od svojich pätnástich rokov, ale popritom aj úspešne hrával futbal s hráčmi ako Štefan Zošák, Marek Sapara či Róbert Zeher.

Jeho michalovská misia bola jeho posledná v úlohe hráča. Ako rozhodca neustále napredoval a keď aj postupoval do vyšších súťaží, rozhodol sa po ukončení hosťovania v Michalovciach definitívne zavesiť hráčske kopačky na klinec. Jeho kapitola v Michalovciach je už po deviatich rokoch takmer zabudnutá a tak to vníma aj samotný Štefan Leško. Aj preto si pred súbojom v Petržalke zaželajme, aby vyhral futbal a hlavne lepší celok!