Krutý knokaut v samom závere

2011-05-02 12:00:00

Už pred zápasom so Sencom musel tréner MFK Zemplín Michalovce Vlastimil Petržela hútať nad tým, ako a kým nahradiť dvojicu potrestaných stredopoliarov, Jakubča a Zonzona, takisto aj stopéra Marcina. Ďalší trest a zároveň rébus prišiel najprv v 13. minúte, keď sa zranil Hořava a potom o desať minút neskôr aj Ruskovský. Z optimálneho zloženia michalovskej zálohy tak ostal na ihrisku iba ľavák Hottek. „To som ešte nezažil, aby sa mi takto kompletne rozbil stred poľa. Už pred zápasom sme to lepili a po pár minútach sme museli znovu, i keď náhradu sme už adekvátnu nemali,“ priznal po stretnutí tréner domácich Vlastimil Petržela.

Futbalisti Michaloviec najprv prišli o skoro kompletný stred zálohy, potom nevyužili možnosť potvrdiť vedenie a napokon v zúfalom nápore inkasovali rozhodujúci gól.

V 66. minúte Filip Serečin nevyužil ani takúto tutovku, trafil na čiare stojaceho Lukáša Hlavatoviča (s číslom 13).

Krutý finiš zápasu

Aj kvôli spomínaným výpadkom MFK Zemplín po prestávke herne neoslnil, no napriek tomu mohol a mal pridať aspoň jeden gól, ktorý by zrejme rozhodol. „Ten záver bol pre nás krutý. Remíza nám doma, pochopiteľne, nestačila. Boli sme o jedného viac, chceli sme vyhrať. Gamkrelidze však odflákol kľúčovú akciu zápasu a tá pre nás znamenala prehru,“ konštatoval Vlastimil Petržela, ktorému sme nadhodili, že loptu pred strelcom Chorvatovičom vo vkĺzačke nezasiahol Hottek a po jeho zaváhaní sa hráč hostí dostal do gólového brejku. „Hottek mal toho dosť, dohrával to so sebazaprením. Keby Gamkrelidze akciu skôr prerušil, nemusela sa lopta dostať ani k stredovej čiare,“ odvetil rozohnený tréner MFK Zemplín.  

Je rozhodnuté - v 90. minúte senecký Richard Chorvatovič strelil druhý gól hostí...

Utvára si obraz

Michalovce po tretíkrát v sezóne doma prehrali a táto strata mrzí o to viac, že keby vyhrali, dostali by sa na druhé miesto pred Petržalku. Teraz sa Zemplínčania predstavia práve v Bratislave a v sobotu hostia lídra z Trenčína. „Z nášho pohľadu sa nič nemení. Prehrali sme, ideme ďalej, ale aspoň si utváram obraz o niektorých hráčoch. Čo sa týka našich najbližších súperov, budú nároční, ale budeme sa biť o čo najlepšie výsledky,“ dodal Vlastimil Petržela.

Zdroj: KORZÁR Foto zo zápasu nájdete aj tu