Kovaľ a Bréda od pondelka na SVK cupe

2011-05-01 12:00:00

Michalovská mládežnícka liaheň získava čoraz ďalej na kvalite a odzrkadľuje sa to aj na počte nominácií odchovancov MFK Zemplín v národných výberoch Slovenska. Od pondelka budú našu krajinu reprezentovať na prestížnom mládežníckom Slovakia cupe, sedemnásťroční brankár Miloslav Bréda a stredopoliar Róbert Kovaľ. Verme, že po lanskom vystúpení nášho útočníka Dominika Kuncu na tomto podujatí (Slovensko obsadilo tretie miesto) sa s dvojnásobnou účasťou našich zdvihne aj konečné umiestnenie našich v celkovom poradí.

Už v pondelok sa začína 21. ročník prestížneho turnaja Slovakia cup hráčov do 18 rokov, ktorý sa na štadiónoch v západoslovenskom a stredoslovenskom regióne uskutoční 2. - 6. mája 2011. Okrem slovenského tímu sa na tohtoročnej edícii tohto prestížneho podujatia predstavia aj výbery z Chorvátska, Česka, Belgicka, Dánska, Japonska, Nórska a Maďarska. Mužstvá boli rozdelené tradične do dvoch skupín, pričom všetky duely v základnej fáze sa budú hrať v rovnakom čase od 11.00 h. Mladí Slováci si v A-skupine postupne zmerajú sily s rovesníkmi z Japonska (v pondelok 2. 5. v Myjave), Nórska (v utorok 3. 5. v Dolných Vesteniciach) a Chorvátska (vo štvrtok 5. 5. v Starej Turej).

Nás teší, že medzi dvadsiatkou nominovaných nechýba ani dvojica našich mladíkov, Róbert Kovaľ a Miloslav Bréda. Práve Kovaľ pred vyše týždňom v sobotu debutoval v drese nášho A-mužstva a v Šali prispel gólovou akciou, ktorú zakončil Jan Knobloch, k cennému víťazstvu MFK Zemplín. Miloslav Bréda si aktuálne odpykáva štvorzápasový trest za vylúčenie v stretnutí staršieho dorastu v Stropkove, no aj on už v jarnej časti prvej seniorskej ligy dvakrát zasiahol do hry.

Zaujímavé je, že spomedzi všetkých hráčov sú práve dvaja mladíci z MFK Zemplín Michalovce najmladší, čiže rok narodenia 1994. To znamená, že ešte teoreticky môžu hrávať i za mladší dorast. Obaja však už obliekli i dres prvoligového A-mužstva MFK Zemplín, preto neprekvapuje, že oboch povolali do reprezentácie Slovenska do 18 rokov.


Nominácia SR 18:
brankári: Igor Katreniak (ŽP Podbrezová), MILOSLAV BRÉDA (MFK Zemplín Michalovce),

obrancovia: Richard Čiernik (MFK Dubnica), Marek Púpala (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Ondrek (MFK Ružomberok), Dávid Hudák (Slovan Bratislava),

stredopoliari: Lukáš Martinka (MŠK Žilina), Viktor Miklós (ETO Györ), Dominik Jacko, Ján Dzúrik (obaja Tatran Prešov), Ivan Štulajter (Sigma Olomouc), Martin Mečiar (Spartak Trnava), Miroslav Sedlák (FK Senica), Martin Bukata (MFK Košice), RÓBERT KOVAĽ (Zemplín Michalovce), Boris Turčák (Slovan Bratislava),

útočníci: Michal Kamenčík (Tatran Prešov), Filip Oršula (Twente Enschede), Tomáš Malec (AS Trenčín), Karol Meszároš (Slovan Bratislava).

Program Slovakia cupu, skupinová fáza (začiatky všetkých zápasov o 11.00 h):
Pondelok 2. mája, A-skupina:
Slovensko - Japonsko (hrá sa na štadióne v Myjave), Nórsko - Chorvátsko (Bánovce). B-skupina:
Belgicko - Maďarsko (Jacovce), Dánsko - Česko (Púchov).
Utorok 3. mája, A-skupina: Slovensko - Nórsko (Dolné Vestenice), Japonsko - Chorvátsko (Partizánske). B-skupina: Belgicko - Dánsko (Trenčianske Teplice), Maďarsko - Česko (Trenčianske Stankovce).
Štvrtok 5. mája, A-skupina: Chorvátsko - Slovensko (Stará Turá), Japonsko - Nórsko (Beluša). B-skupina: Česko - Belgicko (Lednické Rovne), Maďarsko - Dánsko (Horné Srnie).
Vyraďovacia fáza:
Piatok 6. mája:
Zápas o 7. miesto (10.00 h):
A4 - B4 (Košeca),

Zápas o 5. miesto (10.00 h): A3 - B3 (Trenčianske Teplice),
Zápas o 3. miesto (10.00 h): A2 - B2 (Ilava),
Finále (12.00 h): A1 - B1 (Nemšová).
Prehľad doterajších víťazov turnaja "Slovakia Cup":
1991 ČSFR

1992 ČSFR
1993 SLOVENSKO
1994 Ukrajina
1995 Maďarsko
1996 Taliansko
1997 Taliansko
1998 SLOVENSKO
1999 Izrael
2000 Juhoslávia
2001 Švajčiarsko
2002 Taliansko
2003 SLOVENSKO
2004 Poľsko
2005 Ukrajina
2006 Česko
2007 SLOVENSKO
2008 Ukrajina
2009 Taliansko
2010 Taliansko