Filip Serečin dnes túži po gólovej radosti

2011-04-29 12:00:00

Futbalisti michalovského MFK Zemplín dnes o 16.00 hod. hostia nováčika zo Senca. Proti SFM sa Zemplínčanom v tejto sezóne darí, veď doma ich zdolali 4:1 a na ihrisku Národného tréningového centra remizovali 1:1. Čo je však zaujímavé, v oboch stretnutiach dohrávali o desiatich a zakaždým sa dokázal presadiť najlepší strelec mužstva Filip Serečin. Viac v článku z denníka KORZÁR.

PROTI SENCU ZATIAĽ ZAKAŽDÝM SKÓROVAL

MFK Zemplín kvária problémy s trestami a dnes hrá so súperom, proti ktorému sa michalovským hráčom zakaždým červenalo... Cieľom je druhé miesto a víťazné naladenie sa na ďalšie dva dôležité zápasy. 

Prebudí sa?

MFK Zemplín v prvom vzájomnom zápase seneckého nováčika sfúkol, veď po polhodine hry vyhrával trojgólovým rozdielom a minútu pred polčasovou prestávkou Filip Serečin zvýšil už na 4:0. „Spomínam si na to veľmi dobre, veď to bol môj prvý domáci štart za Michalovce a zároveň aj môj premiérový gól v drese MFK Zemplín,“ konštatoval hráč, ktorý odvtedy pridal ďalších 10 gólov, no od tretieho jarného kola proti Dolnému Kubínu (3:0) strelecky mlčí. „Keďže skórovať sa mi podarilo aj pri našej remíze v Senci, pevne verím, že proti tomuto súperovi strelím gól aj do tretice, čím zároveň pretrhnem vlastnú smolu v koncovke. "

 Filip Serečin naposledy skóroval do siete Dolného Kubína a po piatich kolách by dnes rád znovu skóroval.

O potrestaných

Iróniou osudu je, že MFK Zemplín mal v tejto sezóne vylúčených iba dvoch hráčov a obrancovia Vajda s Vanákom videli červené karty práve proti Sencu. Michalovce navyše teraz trápia problémy s trestami, veď naposledy v Senci kvôli štyrom žltým kartám pauzovali Kunca a Serečin, dnes budú z rovnakého dôvodu iba na tribúne Jakubčo, Zonzon a Marcin. Brankár Bréda si navyše odpykáva štvorzápasový dištanc za vylúčenie v zápase staršieho dorastu. „Verím, že dnes nikto žiadnu kartu navyše nedostane a dohráme to všetci,“ doplnil Filip Serečin aj s odôvodnením, že mužstvo čakajú v priebehu ďalšieho týždňa dva kľúčové zápasy proti druhej Petržalke a druhému Trenčínu.

Skončiť druhí!

MFK Zemplín aktuálne stráca na druhú Petržalku jediný bod a sedem kôl pred koncom má reálnu šancu zaútočiť na najlepšie postavenie klubu v sedemročnej epizóde prvoligového účinkovania. „Trenčín je už dávno istý víťaz, preto sa chceme sústrediť na atakovania druhého miesta v konečnej tabuľke. Aj preto dnes chcem Senec zdolať a potom uhrať aj priaznivé výsledky proti mužstvám, ktoré sú v tabuľke nad nami,“ dodal Filip Serečin.

Zdroj: KORZÁR