Petržalka v predohrávke zdolala Lučenec

2011-04-22 12:00:00

Futbalisti Petržalky zdolali v piatkovom predohrávanom stretnutí 26. kola prvej ligy na domácom trávniku Lučenec 4:0 (1:0) a vďaka trojbodovému zisku sa priebežne predrali na druhú priečku pred Rimavskú Sobotu. Prvá futbalová liga pokračuje v sobotu ďalšími štyrmi súbojmi, 26. kolo uzavrú v nedeľu predpoludním liptovským derby medzi Liptovským Mikulášom a Ružomberkom B, ktorý trénersky povedie už Ladislav Molnár. Naši futbalisti sa v sobotu o 16.00 hod. predstavia v Šali.

FC Petržalka 1898 - LAFC Lučenec 4:0 (1:0)
Góly: 33. Schranz, 63. Augustín, 80. Schustrík, 86. Martin Luhový, ŽK: 41. J. Leško, 56. D. Sninský, 75. M. Michalík
(všetci Lučenec), rozhodovali: Eperješi - Tomčík, Súkeníková, 830 divákov.

Diváci videli svižný futbal, v ktorom sa ako tradične domáci ťažšie rozbiehali. Po polhodine hry poslal Petržalku do
vedenia Schranz. Po zmene strán pridali domáci ďalšie tri presné zásahy. Najskôr sa v 63. min presadil Augustín a v závere, keď jednoznačne dominovali, korunovali petržalskí hráči svoje úsilie gólovými akciami Schustríka a Martina Luhového.

Udalosťou 26. kola prvej ligy je predčasné, no zároveň očakávané spečatenie postupovej otázky. Futbalisti AS Trenčín sa môžu pod vedením trénerskej trojice Adrián Guľa - Marián Zimen, Roman Hodál v sobotu podvečer 23. apríla tešiť v predstihu z postupu do najvyššej slovenskej súťaže a stať sa nováčikom Corgoň ligy v sezóne 2011/2012.

Klub spod hradu Matúša Čáka má v súčasnosti osem kôl pred koncom aktuálneho ročníka na čele tabuľky I. ligy (druhá najvyššia súťaž) 64 bodov a pred druhým v poradí MŠK Rimavská Sobota (41 b) obrovský, no ešte momentálne nedostačujúci 23-bodový náskok. Tretí v tabuľke FC Petržalka 1898 má už aktuálne odstup 25 bodov za lídrom. V prípade, že v sobotu bude rozdiel medzi tímom spod hradu Matúša Čáka a mužstvom spod Gemera minimálne 22 bodov, AS Trenčín sa po troch rokoch účinkovania v I. lige bude tešiť z opätovného postupu medzi slovenskú futbalovú elitu. Trenčania však majú na rozdiel od minulého týždňa všetko už iba vo vlastných rukách - v prípade sobotňajšieho očakávaného víťazstva nad posledným v tabuľke Púchovom môžu - nehľadiac na ostatné výsledky - v predstihu oslavovať.

Priebežná tabuľka

Zvyšný program zápasov 26. kola, sobota 23. apríla o 16.00 hod.: AS Trenčín - FK Púchov (Fajčík - Mókoš, Martiš), Slovan Duslo Šaľa - MFK Zemplín Michalovce (Perašín - Chládek, Žákech), o 17.30 h: SFM Senec - MFK Dolný Kubín (P. Hrčka - Lieskovský, M. Sluk), o 19.30 hod.: FK Bodva Moldava nad Bodvou - MŠK Rimavská Sobota (Samotný - Brendza, E. Weiss). Nedeľa 24. apríla o 10.30 hod.: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok "B" (Korista - Jenčura, Ádám).