Tretia jarná výhra doma ako cez kopirák

2011-04-19 12:00:00

Futbalisti MFK Zemplín majú asi zvláštny patent na víťazstva 3:0 pred vlastným obecenstvom, pretože sobotňajší triumf po tomto výsledku bol ich už piaty domáci v tejto sezóne, keď predtým rovnakým pomerom zdolali aj Moldavu nad Bodvou, Rimavskú Sobotu, Púchov a Dolný Kubín. A vždy to navyše bolo po tom, čo domáci strieľali góly iba v jednom polčase, Moldavu takto zlomili po prestávke, zvyšných štyroch súperov ešte pred ňou. Viac v článku z denníka Korzár.

MFK Zemplín opäť doma zvíťazil 3:0 po tom, čo všetky tri góly strelil už do prestávky.

Jarná obyčaj

V Michalovciach na domácich zápasoch je zároveň taká obyčaj, že góly zatiaľ padajú iba do jednej brány. V štyroch súbojoch na vlastnom trávniku zverenci trénera Vlastimila Petrželu trikrát vyhrali 3:0 a raz bez gólov remizovali s Ružomberkom B. Majú teda skóre 9:0, ale keďže pri trojbodových ziskoch im vždy stačí „vybaviť“ súpera už do prestávky troma gólmi a zároveň vždy im žreb prisúdi tú istú bránu, gól na opačnej strane ihriska ešte v tejto sezóne nevideli. Zároveň platí, že ak Michalovce na jar doma zvíťazia, vždy v tom má prsty dvojgólový strelec - proti Púchovu Serečin, s Dolným Kubínom Waseem a naposledy s L. Mikulášom Kunca. 

Takto Jozef Brudňák zasiahol v 56. minúte pri vyloženej šanci mikulášskeho Kapláňa.

Výborný Brudňak

Zároveň platí aj to, že ak Michalovce doma na jar zvíťazia 3:0, vždy je pri tom v bráne Jozef Brudňak. Ten sa naposledy proti Liptákom zaskvel pri štyroch čistých šanciach hostí a zvlášť jeho zákroky pri možnostiach Bezáka v prvom a Kapláňa v druhom polčase boli akoby z ríše rozprávok. „Jozef má teraz parádnu fazónu, videl som to na tréningoch, preto som ho uprednostnil a on ma nesklamal,“ povedal tréner Vlastimil Petržela.

Zdroj: Korzár