Stopercentný MFK Zemplín v jarnej časti

2011-03-15 12:00:00

Futbalisti michalovského MFK Zemplín sú zatiaľ v jarnej odvete - ako jediní spomedzi všetkých prvoligistov - stopercentní. Po domácom triumfe nad Púchovom dokázali zvíťaziť aj na horúcej pôde v Lučenci a vďaka tomu poskočili už na tretie miesto tabuľky. A môžu aj vyššie, keď zajtra doma zdolajú Dolný Kubín (15.00 hod.) a druhá Petržalka prehrá v Šali. Zverenci trénera Vlastimila Petrželu ťažia predovšetkým z výbornej formy desaťgólového kanoniera Filipa Serečina, ktorý im opäť zariadil trojbodový zisk. Viac v článku z denníka KORZÁR.

O VÍŤAZSTVE OPÄŤ ROZHODOL SEREČIN

Na mizernom teréne, ktorý spolovice tvorili ľad a bahno, Michalovce zabodovali naplno. Zajtra o 15.00 hod. hostia doma Dolný Kubín.

Rozhodla kvalita

Súboj v Lučenci bol špecifický tým, že v drese domácich nastúpilo až šesť bývalých hráčov MFK Zemplín na čele s trénerom Škrlíkom. Podľa michalovského kormidelníka Vlastimila Petrželu však rozhodlo niečo úplne iné. „Bola to kvalita našich hráčov. Na totálne zlom ihrisku, na ktorom bola jedna polovica zmrznutá a druhá bahnitá, sa lepšie hralo bojovnejším domácim. Napríklad takého Dušana Sninského som v živote nevidel tak enormne bojovať, proti nám podal hádam nadživotný výkon. Lučenec hrozil hlavne zo štandardných situácií, ale inak sme to mali pod kontrolou. Čo sa týka našich bývalých hráčov, tak spomínaný Sninský bol ťahúňom domácich, Opiela zahral ten svoj štandard, Vajda mal vzadu rešpekt zo Serečina a z Poliaka Pyrku som mal pocit, že sa zbláznil, keď si v závere dvakrát nepríčetne vyšliapol na našich hráčov,“ konštatoval Vlastimil Petržela.


Famózny Serečin

O michalovské víťazstvo sa postaral Filip Serečin, ktorý prvý gól dal a druhý nenapodobniteľne vypracoval. „Bol to jeho zápas. Svojou kvalitou nad ostatnými jasne vyčnieval. Prvý gól dal po tom, čo obišiel trojicu hráčov súpera, ten druhý takisto nemal chybu. Po rohovom kope domácich dokázal pomaly v predposlednej minúte urobiť 60-metrový šprint. Dôležité bolo, že do protiútoku s ním vyrazil aj striedajúci Kunca, ktorému Filip prihral pred prázdnu bránu a bolo rozhodnuté,“ doplnil Vlastimil Petržela.    

Zajtra chcú vyhrať

Cestou z Lučenca sa tréner MFK Zemplín zastavil v Moldave nad Bodvou, kde pod umelým osvetlením hostili Dolný Kubín, pričom zhodou okolností ide o dvoch najbližších súperov Michaloviec. „Na výbornom ihrisku to bolo iné stretnutie ako v Lučenci. Dalo sa tam hrať kombinačne. V drese Dolného Kubína som videl viacero šikovných hráčov, ktorí sa mi páčili a zajtra to preto bude nepríjemný súper. Chceme však potvrdiť víťaznú fazónu,“ dodal Vlastimil Petržela.

Kuriózne zranenie

To, že v Lučenci bol terén na hranici únosnosti, potvrdzuje aj nasledovná smutno-komická situácia. Medzi ihriskom a lavičkami boli mláky. V 20. minúte do jednej z nich spadla lopta a celú michalovskú striedačku kompletne ošpliechala. „Všetci boli „iba“ zamazaní, akurát mne sa dostala škvara do oka,“ prezradil Pavol Ruskovský, ktorého oči začali poriadne štípať, preto si ho vzal do parády masér Ľuboš Fajčák. Oko však nevyčistil a Ruskovský videl naďalej rozmazane. „Tréner Petržela ma chcel v druhom polčase poslať do hry namiesto Knoblocha, ale keďže som bol na jedno oko slepý, radšej som povedal, že ostanem na lavičke. Ešte sa mi nestalo, aby som sa zranil bez toho, aby som sa vôbec dostal na ihrisko...,“ konštatoval Pavol Ruskovský.

Zdroj: KORZÁR