Od postupu ubehlo desať rokov

2017-06-13 19:44:18

Dorastenecké celky michalovského MFK Zemplín účinkujú medzi elitou nepretržite už desať sezón. Mladí Zemplínčania sa takto pred desiatimi rokmi tešili z postupu do najvyššej súťaže, keď vyhrali druhú ligu Východ v kategórii staršieho dorastu.

Bola to zaujímavá sezóna, pretože žlto-modrí vedení trénerským duom Marek Zahorčák - Ján Gajdoščík mali najprv záchranárske starosti, ktoré sa však vďaka skvelej jarnej fazóne zmenili a razom sa začalo skloňovať slovíčko postup. Bitka o miestenku v prvej lige bola výlučne zemplínska, pretože Michalovčania bojovali o postup s Trebišovom. Karty na čele tabuľky síce miešali aj B-tímy Banskej Bystrice a Prešova, avšak tie postúpiť nemohli. MFK Zemplín spečatil postup jedno kolo pred koncom, keď v nedeľu 10. júna 2007 na domácej pôde zdolali Lipany hladko 4:1. Súťaž vyhral s dvojbodovým náskokom pred rezervou Banskej Bystrice a nasledovnou bilanciou - 17 výhier, 5 remíz, 8 prehier, skóre 64:47, 56 bodov.

V kádri víťazov figurovali hráči narodení v rokoch 1988 až 1990, z ktorých sa niektorí neskôr dostali do A-mužstva, spomenieme Mižíka, Humeníka, Kokočáka či Blahutu. Vydarenú sezónu vtedy mali aj mladší dorastenci, ktorí v konečnom účtovaní skončili na druhej pozícii, a keďže boli dvojičkou starších dorastencov, takisto postúpili do prvej ligy.

Mimochodom, historicky prvý zápas v najvyššej súťaži odohrali starší dorastenci Michaloviec 7. augusta 2007 doma na hlavnom ihrisku s bratislavským Slovanom, s ktorým sa rozišli zmierlivo po remíze 2:2. Na stretnutie hrané v stredu dopoludnia sa prišlo pozrieť 1000 divákov!

Zaslúžili sa o postup:

Michal Liška, Milan Forgáč - Lukáš Lörinc, Matúš Humeník, Erik Danko, Miroslav Paulovčák, Róbert Mižík, Marián Mačuga, Viktor Kostovčík, Martin Smolák, Pavol Marcin, Daniel Lörinc, Ondrej Paulovčík, Peter Kokočák, Ľubomír Čornej, Tomáš Bodnár, Dávid Furčák, Vladimír Praščák, Miroslav Špák, Ľubomír Hlivák, Martin Blahuta