Očakáva sa príchod ďalších hráčov

2017-06-25 20:37:30

Michalovské A-mužstvo má za sebou prvú hernú previerku v rámci aktuálnej letnej prípravy, v ktorej ťahalo za kratší koniec, keď účastníkovi najvyššej maďarskej súťaže DVSC Debrecín podľahlo na jeho pôde 1:3. V prvom dejstve mali navrch domáci futbalisti, čo sa aj ukázalo na polčasovom rezultáte, ktorý bol 2:0. Po prestávke však žlto-modrí pridali a podarilo sa im aj znížiť zásluhou Stanislava Danka, no keďže ďalšie sľubné príležitosti už nevyužili, hráči DVSC poistili svoje víťazstvo tretím gólom v záverečnej desaťminútovke.

Kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis zhodnotil prvý zápas nasledovne: "V prvom polčase nám chýbal lepší pohyb, aktivita a agresivita v osobných súbojoch. Domáci boli lepším mužstvom a zaslúžene viedli. Ku gólom sa veľmi vyjadrovať nebudem, prvý padol z ofsajdu, potom prišla aj penalta v prospech DVSC po bežnom súboji. Rozhodcovia pískali až príliš úzkostlivo, ale ako som povedal, domáci viedli zaslúžene. My sme veľmi veľa hrali dozadu, aj keď bola príležitosť hrať kolmo dopredu, nevyužili sme to, medzihra nebola dobrá. Po zmene strán sa náš výkon zlepšil, pridali sme na pohybe a agresivite v súbojoch. Chlapci sa presvedčili, že bez toho sa vyhrať nedá. Boli sme aktívnejší ako Debrecín a vypracovali si aj zopár sľubných príležitostí. Dve obrovské šance nevyužil Maťo Koscelník a ďalšie dve nebezpečné strely vyslal Peťo Kolesár. Toto musíme zlepšiť, lebo v lige na to môžeme doplatiť."

V zostave Michaloviec sa objavili aj viaceré nové tváre. Tréneri testovali brankárov Denisa Baráta z Vranova nad Topľou a Lukáša Urminského z Pohronia, tiež aj ukrajinského stopéra Ostapa Grosa z Močarian a príležitosť ukázať sa dostali aj mladíci z dorastu Dávid Špak a Martin Bednár. Pre zranenie chýbali Matúš Kira a Jozef-Šimon Turík, voľno dostal Dmytro Prysiazhniuk. "Nasledujúci týždeň bude ešte taký skúšajúci, adeptov na náš dres ešte budeme sledovať a šancu asi dostanú aj v prípravných súbojoch. Na herné sústredenie do Uherského Brodu by sme sme o týždeň v pondelok chceli vycestovať už viac-menej v takom zložení, v akom by sme radi hrali v lige. Tam už bude našim cieľom modelovať zostavu na prvý majstrovský duel v Trnave," povedal Šoltis, ktorého zverenci odohrajú najbližší zápas vo štvrtok v Užhorode o 16. hodine nášho času proti ukrajinskému celku FK Volyň Luck.

V najbližších dňoch sa očakáva ďalší pohyb v kádri. V piatok už pricestoval na Slovensko ruský útočník Vladislav Bragin, v utorok by už mal začať trénovať navrátilec Miroslav Božok z Arky Gdynia, o deň neskôr by sa mali vrátiť ďalší legionári - Grék Anastasios Dimitriadis a Albánci Kristjan Kushta a Kristi Qose. V prípade posledne menovaného sa však hovorí o odchode do Ružomberka, ktorý má o neho záujem. Je celkom možné, že spolu s týmito hráčmi prídu aj ďalší dvaja z PAOK-u Solún. Takisto je v hre aj príchod španielskeho stopéra Josého Carrilla, o ktorého mali žlto-modrí záujem už pred rokom.