Bieszczad novou posilou MFK Zemplín

2017-07-03 13:39:37

Prvoligový MFK Zemplín Michalovce naďalej pracuje na skvalitňovaní kádra pred novou sezónou. V pondelok dopoludnia žlto-modrí spečatili spoluprácu s poľským brankárom Gerardom Bieszczadom, ktorý bol v uplynulom ročníku jednotkou medzi troma žrďami v tíme Bytovia Bytów hrajúcom druhú najvyššiu poľskú súťaž. Urastený gólman (193 cm, 82 kg) podpísal so Zemplínčanmi dvojročnú zmluvu.

"Po odchode Patrika Maceja do Dunajskej Stredy sme potrebovali vystužiť brankársky post. Mali sme vytypovaných 5-6 mien, niektorí boli aj na skúške. Po debatách s trénerom brankárov Marekom Rodákom sme sa rozhodli angažovať práve Bieszczada, ktorý v minulej sezóne podával kvalitné výkony v Bytówe. Typologicky je iný ako brankári, ktorých máme. Na post jednotky však rátame s Matúšom Kirom. Veríme, že s ním vytvorí dobrú brankársku dvojicu a bude mu spoľahlivo kryť chrbát," poznamenal k príchodu 24-ročného Poliaka športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Bieszczad je rodákom z Debice a v Michalovciach si odkrúti prvé zahraničné angažmán, pretože doteraz pôsobil len v poľských kluboch. Okrem materského Igloopolu Debica chytal aj za Lech Poznaň, Tur Turek, Sandecju Nowy Sacz, Wartu Miedzychód, Wislu Krakov a Bytoviu Bytów.