Hladká prehra s českým Zlínom

2017-07-05 18:48:00

Michalovčania majú za sebou ďalší zápas v rámci prebiehajúcej letnej prípravy. V športovom areáli Radostova v českých Luhačoviciach neuspeli s čerstvým víťazom Česko-slovenského superpohára Zlínom, ktorému podľahli hladko 1:5 (1:3). Jediný gól žlto-modrých zaznamenal kapitán Igor Žofčák, ktorý krátko pred uplynutím štvrťhodiny hry otváral skóre zápasu.

Kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis po porážke so "ševcami" povedal: "Prvých tridsať minút z našej strany nebolo zlých, ujali sme sa vedenia po góle Igora Žofčáka z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul, ale potom sme urobili jednoduché chyby, za ktoré nás súper potrestal a za stavu 3:1 pre Zlín sme odišli z ihriska. Zlínčania ukázali väčšiu kvalitu v strede poľa a boli efektívnejší, u nás nefungovalo veľa vecí. Chlapci sa mali viac pobiť o lepší výsledok, keď prehrávali o dva góly začali pôsobiť odovzdaným dojmom. S takýmto prístupom neuspejeme so žiadnym súperom. V najbližších dvoch dňoch budeme naďalej trénovať v Uherskom Brode a v sobotu nás pred odchodom domov čaká súboj s poľským Górnikom Zabrze."

FC Fastav Zlín - MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:1)

Góly: 31. Diop, 36. a 37. Štípek, 73. Džafič, 90+. Masař – 14. I.  Žofčák (11 m)

FC FASTAV: Dostál (70. Šiška) – Pazdera (46. Matejov), Hnaníček, Gajič (46. Janíček), Bartošák (46. Kopečný) – Štípek (46. Huval), Holík (46. Podio), Jiráček (46. Traore), Bartolomeu (46. Džafič) – Diop (46. Fantiš), Beauguel (46. Píchal, 70. Masař)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Sviarchynski, Kavka, Carrillo (60. Šosták), Šimčák - Grič - M. Koscelník, S. Danko (46. Turík), I. Žofčák (75. P. Kolesár), Božok (60. F. Serečin) - Bragin

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 8. júla o 16. hodine proti nováčikovi poľskej Ekstraklasy Górniku Zabrze. Súboj sa s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá v Olomouci.