Uspejeme znovu na umelej tráve?

2017-09-30 11:46:45

Počas tohto víkendu sa uzatvorí prvá polovica základnej časti našej najvyššej futbalovej súťaže. Posledný ligový zápas pred reprezentačnou prestávkou odohrajú Michalovčania dnes o 19. hodine na trávniku úradujúceho šampióna v Žiline, ktorý sa po zlom vstupe do sezóny naštartoval a v tabuľke sa štverá stále vyššie.

Najlepšie mužstvo

Šošoni aktuálne okupujú piatu priečku, žlto-modrým patrí deviate miesto. Zemplínčania naposledy pred vlastným publikom nešťastne podľahli Dunajskej Strede (1:2), naopak Žilinčania doma triumfovali nad Slovanom (3:2). „Stretnutie s DAC je už za nami, stratené body mrzia, ale už s tým nič neurobíme. Teraz nás čaká asi najlepšie mužstvo v lige, ktoré hrá v dobrej forme. Pod Dubňom to bude nesmierne ťažký zápas,“ rozhovoril sa michalovský stredopoliar Jozef-Šimon Turík, ktorého v posledných rokoch sprevádzali zdravotné patálie, ale tie už pominuli a momentálne bez problémov naskakuje do súbojov.

Silní v ofenzíve

MFK Zemplín dnes bude mať dočinenia s najlepšou ofenzívou, majster doteraz nastrieľal už 26 gólov. „Žilinčania sú nebezpeční na všetkých frontoch. Sú silní na lopte, hrajú rýchly a útočný futbal. Keď sme tam naposledy v jari hrali, dlho sme boli v hre o bodový zisk, až sme v závere inkasovali jediný gól. Vtedy sme veľmi dobre bránili, podobným výkonom sa budeme chcieť prezentovať aj dnes,“ hovoril rodák zo Sniny. Stretnutie sa odohrá na ihrisku s umelým povrchom, na ktorom už v tejto sezóne dokázali zverenci trénera Antona Šoltisa uspieť, keď v Trenčíne vyhrali 2:1. „Ja osobne nerobím veľké rozdiely medzi umelou a prírodnou trávou. Je to síce rýchlejší povrch, ale nič viac,“ skonštatoval 22-ročný Turík.

Zdroj: denník Korzár