Favorit zvládol penaltovú lotériu

2017-10-05 08:52:20

Nechýbalo veľa a treťoligoví sninskí futbalisti sa takmer postarali o ďalšie veľké pohárové prekvapenie. S prvoligovými Michalovcami prehrali v súboji 4. kola Slovnaft Cupu až po strelách zo značky pokutového kopu, keď v riadnom hracom čase sa duel skončil remízou 1:1.

Diváci im dávali silu

Veľkého favorita už v po necelých troch minútach hry schladil ukrajinský kanonier Oleg Vyshnevski, ktorému gól vypracoval kolega z útoku Jozef Skvašík. „Zápas s kvalitným súperom bol super, užili sme si ho. Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Podarilo sa mi rýchlo otvoriť skóre, chcel som pridať ešte jeden gól, škoda, že som jednu šancu, ktorú som mal, už nepremenil. Ťažko sa proti Michalovciam presadzovalo, predsa len, je to prvoligový tím. Ale dalo sa s nimi hrať. Na penalty sme si verili, no nevyšlo to,“ povedal po súboji Vyshnevskyi, ktorý si pochvaľoval atmosféru na štadióne. Na stretnutie s prvoligistom bolo zvedavých cez 1500 divákov. „Bolo niečo neskutočné hrať pred takou kulisou. Diváci nás hnali dopredu, dávali nám silu, ľahšie sa nám behalo. Škoda, že sme nevybojovali postup.“

Veľmi ťažký zápas

S odretými ušami, ale predsa sa Michalovčanom podarilo udržať v pohárovej súťaži. S treťoligistom dlho prehrávali, vďaka gólu Španiela Josého Carrilla Mancillu však doviedli duel do rozstrelu, v ktorom zúročili svoje skúsenosti. „Zápasy s takými mužstvami sú vždy nesmierne náročné. Sninčania sa na nás pripravili veľmi dobre a hrali na 150 percent. Bolo množstvo súbojov, domácich podporovalo búrlivé prostredie a vtedy sa veľmi ťažko presadzuje. Som však rád, že sme cieľ splnili a postúpili,“ skonštatoval jeden z hrdinov MFK Zemplín v tomto vystúpení Gerard Dariusz Bieszczad, ktorý domácim v rozstrele chytil jednu penaltu (v jednom prípade prestrelili bránu). „Pri jedenástkach mám zaužívaný jeden rituál. Snažím sa aj do poslednej chvíle čakať, čo spraví strelec a potom si vyberiem jeden kút brány,“ prezradil 24-ročný poľský brankár.

Zdroj: denník Korzár