Tesná prehra na maďarskej pôde

2018-01-24 16:21:52

Prvoligoví michalovskí futbalisti zaznamenali prvú prehru v prebiehajúcej zimnej príprave. V stredu popoludní prehrali na umelej tráve v Mezőkövesdi s tamojším účastníkom najvyššej maďarskej súťaže najtesnejším rozdielom 0:1.

Domáci rozhodli o svojom víťazstve v závere úvodného dejstve. V 37. minúte využili rýchly brejk, na konci ktorého bol Roland Baracskai. Žlto-modrí si žiadnu vyloženú príležitosť na vyrovnanie nevypracovali, do zakončenia sa dostali Martin Regáli, Sadam Sulley či Dawid Kurminowski, ale z ich pološancí nezapršalo.

V michalovskej zostave sa objavila aj jedna nová tvár, 21-ročný ukrajinský pravý obranca Dmytro Gavranko, ktorý zatiaľ prišiel na skúšku. Naposledy pôsobil v klube Real Farma Odesa.

Tréner Anton Šoltis: "V dnešnom zápase nám chýbala väčšia aktivita, dôraz a kvalita v ofenzíve. Súper bol zameraný na defenzívu, bol agresívny, nedal nám veľa priestoru a my sme sa s tým nevedeli dobre vysporiadať. Cez ich defenzívny blok sme sa nedokázali presadiť a vpredu sme vôbec neboli nebezpeční. Snahu chlapcom uprieť nemožno, ale dnes to z našej strany v ofenzíve nebolo také, ako si predstavujem."

Mezőkövesd Zsóry FC - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 37. Baracskai

ZSÓRY FC: 1. polčas: T. Horváth – D. Farkas, D. Hudák, M. Katanec, Vadnai – Cseri, B. Oláh, Mlinar, I. Bognár – Koszta, Baracskai. 2. polčas: Dombó – Majtán, R. Pillár, Fótyik, Szalai – B. Tóth, Z. Varjas, Iszlai, L. Varjas – Kalocsai, Földi

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Šosták, Kavka, Carrillo (60. J. Vajs) - Garvanko (60. R. Begala), Turík (46. M. Koscelník), P. Kolesár (46. M. Regáli), Antonov, Šimčák - Sulley (60. Bellás), Bragin (46. Kurminowski)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 27. januára v rámci sústredenia v Poľsku proti účastníkovi najvyššej českej súťaže Baníku Ostrava. Zápas sa odohrá o 11. hodine v Ostrave.