Prešovčanom máme čo vracať

2018-05-19 08:40:05

Dnešnými súbojmi sa uzavrie prvoligová nadstavba v oboch skupinách. Pre štyri tímy sa možno ešte sezóna o pár dní predĺži, a to v tom prípade, ak bratislavský Slovan skončí v tabuľke do tretieho miesta. Vtedy príde na rad baráž o pohárovú Európu, o ktorú stále bojujú aj michalovskí futbalisti. Tí sa dnes o 17. hodine predstavia v Poprade proti Prešovu, ktorý už s istotou opúšťa najvyššiu súťaž.

Majú im čo vracať

Ak chcú žlto-modrí skončiť na siedmej pozícii zaručujúcej miestenku v play-off, musia pod Tatrami zabodovať a čakať na domáce zaváhanie Nitry so Senicou. Na celok spod Zobora strácajú jeden bod a majú s nimi lepšiu bilanciu vzájomných zápasov. „Tak ako sa nám darí proti Zlatým Moravciam, tak sa nám nedarí s Prešovom. Zobral nám dosť bodov, kvôli ktorým sme prišli aj o prvú šestku. Máme im preto čo vracať. Priznám sa, neviem čo očakávať od tohto zápasu. Som zvedavý, v akom rozpoložení Prešovčania nastúpia, či budú motivovaní alebo bude to z ich strany taká letargia. Za nás môžem povedať, že tam ideme vyhrať, aby sme ešte zdramatizovali boj o siedme miesto. Keď si predĺžime sezónu, nebudeme proti,“ pousmial sa tréner Michaloviec Anton Šoltis.

Dohodli sa rýchlo

Včera krátko po trinástej hodine Šoltis predĺžil s MFK Zemplín zmluvu, ktorá mala vypršať po tejto sezóne. S vedením najvýchodnejšieho prvoligového klubu podpísal kontrakt do konca ročníka 2018/19. „Je to uznanie, že v klube odvádzam nielen ja, ale aj moji asistenti, dobrú robotu. Som rád, prišla ponuka na predĺženie spolupráce. Dohodli sme sa rýchlo. Za dva roky sme s tímom urobili kus práce a stále sme sa s ním posúvali v tabuľke vyššie,“ uviedol košický rodák, ktorý je v realizačnom tíme Michaloviec už od zimy 2016. Najprv bol pol roka asistent Stanislava Grigu, po ktorom prevzal trénerskú taktovku. Spolu so Šoltisom predĺžil zmluvu aj jeho asistent Jozef Majoroš.

Zdroj: denník Korzár