Rozlúčka so sezónou nám nevyšla

2018-05-19 18:38:50

Prvoligoví michalovskí futbalisti vyšli v poslednom zápase súťažného ročníka 2017/18 bodovo naprázdno. Na popradskom trávniku nestačili na prešovský Tatran, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 1:2. Jediný gól žlto-modrých zaznamenal útočník Dawid Kurminowski. Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa tak vo svojej tretej sezóne v najvyššej súťaži obsadili konečnú ôsmu priečku so ziskom 41 bodov.

Šarišania začali aktívnejšie, hneď v 2. minúte zahrával trestný kop Keresteš, na loptu však Luberda hlavou zblízka nedočiahol. V 20. minúte sa o slovo prihlásil Streňo, ktorý však v dobrej pozícii namieril len do pozorného Bieszczada. Poľský brankár musel byť v pohotovosti aj o deväť minút neskôr pri šanci Leška, ktorý tiesnený obrancom nedokázal razantne zakončiť. V 35. minúte lopta nešťastne trafila do ruky kapitána Žofčáka a rozhodca po chvíľkovom váhaní ukázal na biely bod. Pokutový kop bezpečne premenil Bartek a Prešov zaslúžene viedol 1:0. Tesne pred odchodom do kabín mohol Tatran pridať aj druhý gól, ale po Streňovej prihrávke Micherda vo veľkej šanci z päťky prekopol bránu.

Do druhého polčasu nastúpili Zemplínčania oveľa aktívnejšie a rýchlo sa im aj podarilo zmazať jednogólové manko. V 48. minúte krížnu strelu nového muža na ihrisku Bragina vyrazil Slančík len ku dobiehajúcemu Kurminowskému, ktorý vyrovnal na 1:1. Michalovce zatlačili súpera a Kurminowski mohol pridať aj druhý gól, avšak v 59. minúte jeho tvrdá strela z 25 metrov skončila nad. V 68. minúte tak z ničoho nič opäť udreli Prešovčania, keď si Streňo zasekol obrancu a prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi dal na 2:1. V záverečnej 20-minútovke sa žlto-modrí snažili vyrovnať, preskupili rady a búšili do už istého vypadavajúceho tímu, ale čistú šancu na vyrovnanie si nevypracovali. Naopak, v 89. minúte im mohol definitívne K.O. zasadiť Trapanovski, ktorý však ani na dvakrát v tutovke neprekonal Bieszczada.

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 35. Bartek (11 m), 67. Streňo - 48. Kurminowski

ŽK: 66. Streňo, 77. Petko, 90+. A. Slančík - 23. Šimčák, 40. P. Kolesár

Rozhodovali: Dohál - Poláček, Barenčík; 189 divákov

1. FC TATRAN: A. Slančík - J. Dzurík, Luberda, Prikryl, Bartek (71. Múdry) – D. Keresteš – A. Leško (74. Trapanovski), Micherda, M. Kraľovič, Petko – Streňo (83. Hošek)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - I. Žofčák (46. Šosták), Kavka, Carrillo, Šimčák - Nishi - M. Koscelník, Antonov (71. M. Begala), Turík, P. Kolesár (46. Bragin) - Kurminowski