Na tréningoch zarezávajú dve nové tváre

2018-06-14 12:37:01

Od pondelka sú v príprave na nový prvoligový ročník futbalisti MFK Zemplín Michalovce. K mužstvu sa už pripojil aj hlavný kouč Anton Šoltis, ktorý na prvom tréningu absentoval z rodinných dôvodov, a takisto aj dve nové tváre – Hector Carrasco a Llazaros Rota.

Posila od susedov

Ako prvý pricestoval španielsky krajný hráč Hector Carrasco, ktorý je odchovancom RCD Mallorca. Za materský tím aj pravidelne nastupoval v tretej najvyššej španielskej súťaži. Je využiteľný na kraji obrany alebo zálohy. Michalovčania ho testovali už v lete 2013, keď ešte mužstvo pôsobilo v druhej lige a viedol ho Jozef Bubenko. Druhým novicom je Llazaros Rota (na titulnej fotke vpravo), ktorý v jari pôsobil v susednom Trebišove. Albánsky defenzívny hráč (stopér, krajný obranca či defenzívny stredopoliar) bol v uplynulej pol sezóne súčasťou základnej zostavy Slavoja. „Carrasco je u nás na skúške, po piatich rokoch bude mať opäť šancu presvedčiť o svojich kvalitách. V prípade Rotu sa už pracuje na jeho prestupe do nášho klubu. Ďalšie posily sú v štádiu riešenia,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík. So žlto-modrými už zarezáva aj poľský útočník Dawid Kurminowski, ktorý má hosťovanie až do konca roka.

O pár dní budú múdrejší

Po kvartete Sergei Shumeiko, Tsubasa Nishi, Tin Matič a Eligijus Jankauskas definitívne opúšťajú kolektív od Laborca aj ďalší dvaja hráči. Milan Šimčák prestúpil do Dunajskej Stredy, Martin Koscelník má namierené do českého Liberca. Obaja sa s novými zamestnávateľmi dohodli na trojročnej zmluve. „Takmer naisto odíde aj mládežnícky reprezentant Martin Bednár. Počas budúceho týždňa sa majú ohlásiť záujemcovia zo zahraničia a potom budeme múdrejší,“ uviedol Laurinčík. Ďalším hráčom, ktorý by mohol michalovský káder opustiť už počas tohto leta je aj brankár Matúš Kira. Ten sa však stále pripravuje s najvýchodnejším prvoligistom. Prvý zápas v rámci letnej prípravy odohrajú Zemplínčania v sobotu 16. júna už o 9.30 hod. na trávniku druholigového Trebišova.

Zdroj: korzar.sk