Tesná domáca prehra s Liptákmi

2018-06-20 19:43:47

V stredu podvečer odohrali prvoligoví michalovskí futbalisti druhé prípravné stretnutie pred novou sezónou. Na domácom ihrisku sa im do cesty postavil Liptovský Mikuláš, účastník druhej najvyššej súťaže, ktorý dokázal triumfovať nad žlto-modrými tesne 2:1. V zostave MFK Zemplín sa objavila ďalšia nová tvár, 22-ročný ľavý obranca Dmytro Steflyuk. Ukrajinský legionár, ktorý naposledy obliekal dres FK Ľvov, prišiel na skúšku.

Vo veľkej horúčave sa hral vyrovnaný súboj. Aj keď mali loptu častejšie v moci "šoltisovci", v ofenzíve sa nedokázali presadiť. Po štvrťhodine hry sa takmer hostia ujali vedenia, keď sa pred Bieszczadom ocitol úplne osamotený Otruba, ktorý sa mohol poľského gólmana spýtať, kam to chce, ale ten vytiahol skvelý zákrok. Na druhej strane o päť minút neskôr sa po strelách Bellása a Petra Kolesára zaskvel brankár Liptákov Gábriš. V 26. minúte sa po centri z ľavej strany hlavou presadil Miloševič a hostia viedli - 0:1. V závere polčasu mohol vyrovnať Carrasco, ale z dobrej pozície hlavou minul bránu.

Ani minúta neubehla z druhého polčasu a čerstvý muž na trávniku Trotcenko, ktorý mimochodom v jarnej časti pôsobil v neďalekých Veľkých Revištiach, sa predral cez brániacich hráčov domácich a strelil druhý gól Tatrana - 0:2. Po hodine hry strela Petra Kolesára len tesne minula bránu Mikušiaka a v 75. minúte po Vajsovej prihrávke Dankovu strelu zneškodnil hosťujúci gólman. O niekoľko desiatok sekúnd však už Danko našiel recept na Mikušiaka, ktorý na jeho parádnu technickú strelu do vzdialenejšieho horného rohu nemal žiadny nárok - 1:2. Hoci sa domáci v závere ešte snažili aspoň o vyrovnanie, Liptáci si už tesné vedenie vziať nenechali.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2 (0:1)

Góly: 76. S. Danko - 26. Miloševič, 46. Trotcenko

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Vojtovič (46. Šosták), Kavka, D. Špak (46. Carrillo), Steflyuk (46. M. Vojtko) - Rota (46. R. Begala) - Carrasco (46. Turík), S. Danko, P. Kolesár, J. Vajs - Bellás (46. Kurminowski)

MFK TATRAN: Gábriš (46. Mikušiak) - Šimun (46. Čery), I. Očenáš (60. I. Lišivka), Kuc, Janec - S. Andrič (60. T. Staš) - Ivan Kotora, Otruba (46. Trotcenko), Gerát (60. Poremba), Káčerík (68. Milanovič) - Miloševič (60. D. Andrič)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 23. júna o 18. hodine na pôde susedného Humenného, ktorý je nováčikom tretej ligy Východ.