Strelecký koncert na trávniku Kechneca

2018-06-27 20:16:59

V stredu podvečer odohrali michalovskí futbalisti štvrté prípravné stretnutie pred novou prvoligovou sezónou. Tentoraz cestovali do dedinky Kechnec ležiacej v okrese Košice-okolie, kde nastúpili proti domácemu účastníkovi štvrtej ligy Juh, ktorý trénuje Peter Šinglár a medzi ťahúňov patrí aj bývalý michalovský hráč Pavol Jurčo. MFK Zemplín svojho súpera vôbec nešetril a triumfovali vysoko 9:1 (5:0).

Aj v tréningovom tempe dokázali žlto-modrí Kechnecu nastrieľať deväť gólov. Hetrikmi sa blysli útočníci Pavol Bellás a Dawid Kurminowski, dva góly pridal Jozef Vajs a jeden Michal Horodník, nová tvár v tíme trénera Antona Šoltisa, ktorý prišiel na skúšku. Humenský rodák naposledy pôsobil v druholigovom Poprade. Zemplínčania mali zápas jasne v rukách a domácemu kolektívu dovolili skórovať až za rozhodnutého stavu 6:0.

FK Kechnec - MFK Zemplín Michalovce 1:9 (0:5)

Góly MI: Bellás 3, Kurminowski 3, J. Vajs 2, Horodník

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Carrasco (46. Vojtovič), Kavka (46. Harutyunyan), D. Špak, M. Vojtko - R. Begala, Rota, P. Kolesár - Horodník, Bellás (46. Kurminowski), J. Vajs

Najbližšie stretnutie odohrajú michalovskí futbalisti v sobotu 30. júna o 17. hodine na pôde 23-násobného maďarského šampióna MTK Budapešť.