U našich južných susedov nerozhodne

2018-06-30 18:46:06

Prvý nerozhodný výsledok zaknihovali v prebiehajúcej letnej príprave pred novou sezónou Fortuna ligy michalovskí futbalisti. V sobotu podvečer žlto-modrí remizovali 1:1 na trávniku MTK Budapešť, ktorý sa po ročnom účinkovaní v druhej najvyššej súťaži vrátil medzi maďarskú elitu. Jediný gól MFK Zemplín zaznamenal ofenzívny stredopoliar Hovhannes Harutyunyan. Tréner Anton Šoltis skúšal ďalšieho nového hráča, 20-ročného ruského krídelníka Nikitu Andreeva, odchovanca Zenitu Petrohrad, ktorý naposledy hrával v tíme Anži Machačkala a na Slovensku už pôsobil v sezóne 2016/17 vo VSS Košice.

Súboj sa hral v mestečku Üllő vzdialenom od Budapešti zhruba 30 kilometrov. Skóre otvorili domáci hráči, keď sa v 34. minúte po rohovom kope presadil urastený ukrajinský stopér Evgen Selin - 1:0. Mužstvo z hlavného mesta Maďarska sa však dlho z vedenia netešilo, pretože už o pár desiatok sekúnd neskôr vyrovnal po kombinácii s Petrom Kolesárom a Jozefom-Šimonom Turíkom arménsky legionár Hovhannes Harutyunyan - 1:1. Aj keď si oba tímy v ďalšom priebehu ešte dokázali vypracovať niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie, gól už nepadol, a tak sa Zemplínčania s 23-násobným maďarským šampiónom rozišli zmierlivo.

MTK Budapešť - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 34. Selin - 36. Harutyunyan

MTK: Kicsak (46. L. Horváth) - Ikenne-King (46. M. Katona), Gengeliczki (46. B. Balogh), Selin, K. Polgár - Á. Vass (46. Deutch) - P. Vass (46. Gréczi), I. Bognár (46. Varju), Schäfer (46. Takács) - Kulcsár (69. B. Farkas) - Lencse (46. Vogyicska)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Kavka, D. Špak, Rota - P. Kolesár (70. J. Vajs), Turík, R. Begala (70. M. Vojtko), Harutyunyan, Horodník (25. Andreev) - Kurminowski (70. Bellás)

Najbližší prípravný súboj absolvujú zverenci kormidelníka Antona Šoltisa v stredu 4. júla o 17. hodine na trávniku druholigového Popradu.

https://www.youtube.com/watch?v=UzOMFZhN9IQ   Foto: mtkbudapest.hu