V Poprade hladká prehra s Poliakmi

2018-07-06 13:39:35

Po dvoch víťazstvách a dvoch remízach v rade okúsili prvoligoví michalovskí futbalisti chuť prehry v príprave. Na záver svojho krátkeho sústredenia vo Vysokých Tatrách podľahli na trávniku NTC Poprad s účastníkom druhej najvyššej súťaže v Poľsku Termalicou Nieciecza, ktorá vypadla z Ekstraklasy, hladko 1:4. Jediný gól MFK Zemplín dal podobne ako v predošlom súboji s Popradom stredopoliar Stanislav Danko.

Zemplínčania skúšali ďalšieho nového hráča. Na ľavej strane defenzívy odohral celý prvý polčas 21-ročný Kamerunčan s francúzskym pasom Brice Nlaté, ktorý naposledy pôsobil v rezervnom tíme Olympique Marseille. Trénerov však o svojich kvalitách nepresvedčil a hneď po zápase ho poslali preč.

Michalovský celok doplatil na zbabraný prvý polčas súboja, v ktorom inkasoval až tri góly. Už v 2. minúte sa presadil lotyšský útočník Vladislavs Gutkovskis, ktorý krátko po uplynutí štvrťhodiny hry pridal aj druhý gól. V posledných sekundách úvodného dejstva hry skóroval aj krajný obranca Bartosz Szeliga a do kabín tak išli tímy za stavu 3:0 pre Niecieczu. Termalici, ktorá cez prestávku vymenila celú jedenástku (na ihrisko vybehli aj piati Slováci - Dávid Berežný, Roman Gergel, Samuel Štefánik, Patrik Mišák a Martin Mikovič), vyšiel aj vstup do druhého polčasu, po necelých dvoch minútach prekonal Gerarda Bieszczada jeho krajan Bartosz Špiaczka. Michalovčanom sa už podarilo len skorigovať nepriaznivý stav, v 72. minúte rozvlnil sieť Stanislav Danko - 4:1.

Tréner Anton Šoltis: „Súper vyčkával v bloku na naše chyby a my sme mu to umožnili našou jednoduchosťou. Hrali sme naivný futbal a to sa musí zmeniť. Poliaci sa ani nemuseli veľmi nadrieť, aby nám dali toľko gólov. Urobili sme veľmi veľa ľahkých chýb, ktoré súper nekompromisne trestal. Z toho sa musíme poučiť.“

Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (3:0)

Góly: 2. a 16. Gutkovskis, 45+. Szeliga, 47. Špiaczka - 72. S. Danko

BRUK-BET TERMALICA KS: 1. polčas: Trela - Szeliga, Kupczak, Putivstev, Grzelak - Jovanovič, Szymonowicz - Skóraš, Purece, Kielb - Gutkovskis. 2. polčas: Gostomski – Sadzawicki, Berežný, Szarek, Slaby – Gergel, S. Štefánik, Mróz, Mišák, Mikovič - Špiaczka

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota (78. M. Kolesár), Kavka, M. Bednár, Nlaté (46. M. Vojtko) - Turík (65. R. Begala) - P. Kolesár, S. Danko, Harutyunyan, Andreev (65. J. Vajs) - Kurminowski (46. Sulley)

Najbližšie prípravné stretnutie absolvujú zverenci kormidelníka Antona Šoltisa v sobotu 14. júla o 11. hodine v Družstevnej pri Hornáde proti druholigovej Lokomotíve Košice.