Napriek veľkej prevahe prehra so Sereďou

2021-04-17 20:16:59

Futbal ukázal michalovským futbalistom opäť raz svoju odvrátenú tvár. Zemplínčania v prvom dueli pod taktovkou staronového trénera Antona Šoltisa prehrali v rámci 5. kola nadstavbovej časti prvej ligy v skupine o udržanie sa na pôde Zlatých Moraviec s domácou Sereďou smolne 0:2, keď drvivú väčšinu zápasu boli jasne lepším mužstvom.

Oba tímy nastúpili do súboja poriadne nabudené a túžili získať cenné doby do tabuľky. Seredčania vedení rodákom z Kráľovského Chlmca a bývalým hráčom Michaloviec Gergelym Gerim získali hneď v 5. minúte výhodu nebezpečnej štandardky po tom, čo Neofytidis pred vlastnou šestnástkou zbytočne stratil loptu a následne fauloval Lačného. Z priameho kopu trafil pekne k bližšej žrdi Fábry a domáci rýchlo viedli 1:0. Už o šesť minút mohlo byť vyrovnané, po závere v pokutovom území sa lopta odrazila k úplne voľnému Žofčákovi, ktorého strelu však vyhlavičkoval z bránkovej čiary Slaninka. V 19. minúte kapitán hostí odcentroval na hlavu Trusu, ale gólman Yakubu bol pozorný. O dve minúty sa dostal do úniku práve Trusa, po kontakte s Mečiarom sa dožadovali pokutového kopu, no rozhodca Smolák odpustil domácim jasnú penaltu. Zemplínčania mali obrovský tlak a Seredčanov prakticky nepúšťali za polovicu ihriska. Do konca polčasu však okrem nepresnej strely Popovitsa, hlavičky Trusu i niekoľkých štandardiek nevyťažili nič.

Aj po výmene strán pokračovala veľká prevaha žlto-modrých, ktorí bezúspešne obliehali šestnástku ŠKF. Hneď v 52. minúte mal k dispozícii solídnu štandardku Žofčák a jeho strela len tesne minula pravú žrď. Ďalšia šanca prišla o desať minút neskôr, Popovits odcentroval na prednú žrď, odkiaľ rybičkou poslal Trusa hlavou loptu vedľa. Michalovčania nedokázali preľstiť prehustenú obranu domáceho tímu, ktorého hráči sa z defenzívneho zovretia mnohokrát oslobodzovali len bezhlavým odkopom lopty do bezpečia. V závere, kedy už hostia vrhli všetky sily do útoku, podnikli Seredčania protiútok, Potoma peknou uličkou vysunul Moronga a ten strelou z uhla pridal poisťujúci druhý gól - 2:0. Posledné slovo zápasu patrilo v nadstavenom čase striedajúcemu Diarrovi, ktorý však spoza šestnástky nenamieril presne.

ŠKF Sereď - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 6. A. Fábry, 87. Morong

ŽK: 34. Slaninka, 54. Bušnja - 44. Oshima

Rozhodovali: Smolák - Vorel, Jánošík; bez divákov

ŠKF: Yakubu - T. Hučko, Ľ. Michalík, Mečiar - Diaz (90+. Šumský), S. Danko (31. D. Potoma) - Morong, A. Fábry, Bušnja (55. Jureškin), Slaninka - Lačný

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda, Soler, M. Bednár, Méndez - Phillips, I. Žofčák, Oshima (76. A. Diarra), Popovits - M. Trusa (71. Tandir)

Hlasy trénerov:

Gergely Geri, tréner Serede: "Náš cieľ bol pripísať si tri body a to sme splnili. Aj keď sme prenechali stred poľa súperovi, do nejakej šance sme ho nepustili. Dnes sme boli maximálne efektívni. Ešte nie je nič definitívne, v každom stretnutí musíme byť lepší a lepší."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Sme smutní, lebo predvedený výkon bol v poriadku, chýbala nám efektivita. Trošku nás zaskočil prvý gól, po ktorom sa súper stiahol do defenzívy. Dnes sme mali na remízu, ale nato potrebujeme dávať góly. Súper bol dnes absolútne efektívny, z dvoch striel dal dva góly a preto zaslúžene vyhral. Máme pred sebou ešte päť zápasov, v ktorých budeme chcieť zachrániť pre Michalovce ligu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. apríla o 17.00 hod.: Senica – Michalovce (6. kolo nadstavby)

Sobota 1. mája o 17.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (7. kolo nadstavby)

Sobota 8. mája o 17.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov