Na senickej pôde sme získali cenný bod

2021-04-24 19:14:59

Po dvoch prehrách sa michalovským futbalistom do tretice podarilo zabodovať, keď v stretnutí 6. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa vo Fortuna lige na senickom trávniku remizovali 1:1. Žlto-modrých poslal v 29. minúte do vedenia grécky krídelník Dimitrios Popovits, avšak domáci ešte do prestávky skóre vyrovnali. MFK Zemplín ostal na poslednej priečke tabuľky o skóre za Nitrou, ktorá takisto remizovala, a s jednobodovým mankom na Senicu.

Zemplínčania, ktorým pre zranenia chýbala sedmička hráčov (Phillips, Siopis, Špoljarič, Ntotis, Kolesár, Ivanov, Sharani), začali veľmi dobre. Už po niekoľkých sekundách získali rohový kop, po ktorom bol blízko k otvoreniu skóre Soler, ale jeho hlavička išla tesne vedľa. Senica mohla skórovať po štvrťhodine hry, keď mal dve veľké šance Guba. Najprv jeho strelu spoza obrancu vytesnil Dráb a z následného rohu hlavou netrafil prázdnu bránu. Trest za spálenú tutovku mohol prísť v 28. minúte, Oshima prenikol do šestnástky, Trusa neuspel zblízka a ani odrazená lopta neskončila v sieti, pretože Diarrova strela skončila v spleti nôh obrancov. O minútu na to sa však už Michalovčania radovali. Popovits si vymenil loptu s Trusom, dostal sa až pred Vliegena a nezaváhal - 0:1. "Šoltisovci" boli aktívni a v 32. minúte takmer pridali druhý gól. Po nákope Magdu získal Trusa loptu v súboji s brankárom, z hranice šestnástky vystrelil, ale Vliegena v bráne zastúpil jeden z obrancov. O desať minút zahrávali domáci rohový kop, lopta sa dostala k Asanovičovi a ten prekonal Drába - 1:1.

V druhom polčase sa hral vyrovnaný futbal, o niečo viac mali loptu v moci Záhoráci, michalovská defenzíva však fungovala spoľahlivo a nepúšťala domácich do vážnejších šancí. V 59. minúte to volejom spoza pokutového územia skúšal striedajúci Ljubičič, ale namieril nad bránu. Oveľa nádejnejší bol jeho ďalší pokus o dve minúty neskôr, lopta však tesne minula ľavú žrď svätyne hostí. Rovnako pochodil na druhej strane aj Diarra, brankár Vliegen nemusel zasahovať. V záverečnej 20-minútovke mali oba tímy k dispozícii niekoľko štandardných situácií, ale keďže ani jednu z nich nezužitkovali na strelenie rozhodujúceho gólu, zápas sa skončil deľbou bodov.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 42. Asanovič - 29. Popovits

ŽK: 48. Asanovič - 69. M. Trusa, 87. Méndez

Rozhodovali: Gemzický - Pozor, Hrmo; bez divákov

FK: Vliegen - Addo, Asanovič, Carrillo, Šimčák - Majdan (46. Ljubičič) - D. Guba (61. Turčák), Piroska, Gamboš (83. Gallovič), Košťál (83. D. Duda) - T. Malec

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - D. Magda, F. Vaško, Soler, Méndez - M. Bednár - A. Diarra (79. Tandir), I. Žofčák (67. Neofytidis), Oshima (84. M. Begala), Popovits - M. Trusa

Hlasy trénerov:

Karol Praženica: "My sme chceli vyhrať, s bodom nie sme spokojní, škoda, že sme na začiatku nevyužili dve dobré príležitosti. Keď išiel súper do vedenia, bolo ťažké zápas otočiť. Podarilo sa nám to ešte v prvom polčase vyrovnať. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme víťazstvo, bohužiaľ, nepodarilo sa nám to, sme sklamaní."

Anton Šoltis: "Ten prvý polčas, z našej strany čo sa týka hernej kvality, bol v poriadku, úvod patril nám. Na chvíľočku prebral opraty v zápase súper, boli sme pripravený na nakopávané lopty na Tomáša Maleca. Súper je v tom strašne silný a to dnes aj potvrdil. Aj keď sme sa na to pripravili, tak využil to. Išli sme my do vedenia po peknej akcií, ale škoda toho gólu, predchádzala tomu nekoncentrovanosť nášho hráča. Darovali sme im ľahký roh. Druhý polčas už bol taktický medzi 16-tkami, taký bojovný."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. mája o 17.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (7. kolo nadstavby)

Sobota 8. mája o 17.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – Michalovce (8. kolo nadstavby)

Sobota 15. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Sereď (9. kolo nadstavby)

Foto: fksenica.eu