Žilinu sme porazili 1:0, rozhodol kapitán Žofčák

2021-10-03 09:44:43

Žilinu sme zdolali 1:0 a máme tretie víťazstvo v rade!

Skvelá séria michalovských futbalistov pokračuje aj naďalej - Zemplínčania dosiahli v sobotu večer tretie víťazstvo za sebou! Tentoraz v rámci 10. kola Fortuna ligy nezaváhali na domácej pôde proti silnej Žiline, ktorú zdolali vďaka gólu nestarnúceho kapitána Igora Žofčáka 1:0. A krásny je aj pohľad do tabuľky, MFK Zemplín sa v nej vyšvihol na štvrté miesto, keď predstihol práve svojho sobotňajšieho súpera spod Dubňa.

Žilinčania mali prvú sľubnú šancu v zápase, ale Bičachčjan ani dorážajúci Gono v 10. minúte neprekonali brankára Száraza. Po štvrťhodine sa k zakončeniu dostali aj domáci, Trusa hlavičkoval tesne vedľa bránky Žiliny. Ten istý hráč mohol skóre otvoriť aj v 30. minúte, no zvnútra šestnástky opäť minul. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal domáci Méndez, ale pohotový brankár Petráš jeho strelecký pokus vytlačil na žŕdku.

Po hodine hry Magda odcentroval na Žofčáka, ktorý si pred Petrášom spracoval loptu a otvoril skóre - 1:0. Domáci sa sústredili na dôsledné bránenie tesného náskoku a Žilinčanov nepúšťali dovnútra šestnástky. Snahu hostí o vyrovnanie mohol v 77. minúte zavŕšiť Nemčík, ale brankár Száraz mu nedoprial radosť. Hostia sa v závere nedostali do vyloženej šance, domáci si už tesný náskok nenechali vziať.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 61. I. Žofčák

ŽK: 37. Artabe, 61. I. Žofčák, 85. Ranko - 50. F. Mráz, 67. T. Nemčík, 85. T. Jambor

Rozhodovali: Prešinský - Galo, Košecký; 1169 divákov

MFK ZEMPLÍN: Száraz – Artabe, Ranko, F. Vaško – D. Magda, M. Begala (82. Casado), Oshima (90+. Šuľa), Méndez – I. Žofčák (82. Kvocera), Kanu (82. M. Marcin), M. Trusa (58. Popovits)

MŠK: S. Petráš - Anang, Minárik, T. Nemčík, Sluka (79. T. Jambor) - Gono (63. Slebodník), F. Mráz, Bichakhchyan - M. Rusnák (70. Kaprálik), Jibril, D. Ďuriš (63. Iľko)

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Dnes to bolo o nás. Zvládli sme to, vedeli sme, akým spôsobom Žilinčania hrajú. Bol to zápas o jednom góle. Potom sme sa trochu strachovali o výsledok. Jediná vec, ktorá ma mrzí je, že Igor Žofčák dostal žltú kartu."

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Bol to kvalitný zápas. Myslím si, že sme podali dobrý výkon, ale nestačilo to ani na bod. Gratulujem domácim k trom bodom, taký je futbal. Musíme pracovať ďalej, pozerať do budúcna a myslím si, že víťazstvá prídu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 6. októbra o 16.00 hod.: Sobrance - Michalovce (príprava)

Sobota 16. októbra o 18.00 hod.: Senica – Michalovce (11. kolo)

Nedeľa 24. októbra o 17.00 hod.: Dunajská Streda – Michalovce (12. kolo)