Na Záhorí sme mali na dosah tri body

2021-10-16 17:08:44

Gólom Marcina viedli Michalovčania 1:0, potom Trusa nedal penaltu.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce natiahli ligovú sériu bez prehry už na štyri zápasy, keď v 11. kole Fortuna ligy remizovali na štadióne Senice 1:1. Neboli však ďaleko ani od plného bodového zisku, pretože na Záhorí vyhrávali gólom Matúša Marcina 1:0, po prestávke mohol navýšiť vedenie Matej Trusa, ktorý však nepremenil pokutový kop, a tak napokon domáci štvrťhodinu pred koncom vyrovnali zásluhou Elvisa Sukisu. Zemplínčanom patrí po polovici základnej časti súťaže piata priečka, pričom na tretí Ružomberok strácajú iba bod.

Na Záhorí sa hral živelný a rýchly futbal s množstvom súbojov. Michalovčania od začiatku preukazovali, že k najvzdialejšiemu súperovi neprišli iba na výlet. Už v 18. sekunde pálil Begala, avšak vysoko nad, a o poldruha minúty to prudkou krížnou strelou skúšal aj Oshima, jeho pokusu chýbali decimetre. Rezký úvod stretnutia podčiarkol nebezpečným pokusom domáci Šumbera, ktorý z uhla tiež nenamieril medzi tri žrde. Žlto-modrí boli futbalovejší aj aktívnejší a navrch mali aj v osobných súbojoch. V 23. minúte Trusa peknou spätnou prihrávkou poslal do šance Marcina, proti ktorému sa vyznamenal brankár Ravas, keď jeho gólové zakončenie zneškodnil nohami. Zemplínska ofenzívna dvojica si to zopakovala aj o 12 minút neskôr a už aj s gólovou bodkou: Po Trusovej prihrávke si ešte streleckú pozíciu vylepšil Marcin a bombou pod brvno rozvlnil sieť - 0:1. Keďže do konca polčasu sa už nič podstatné na ihrisku neudialo, odchádzali do kabín spokojnejší hostia.

Do druhého polčasu vybehli domáci ofenzívnejšie naladení a postupne aj prebrali iniciatívu, ale michalovská defenzíva dlho odolávala. Michalovčania čakali na svoju príležitosť a snažili sa hroziť z brejkov. Po jednom v 56. minúte ušiel senickej obrane rýchly Marcin, Šumbera ho v šestnástke fauloval a nasledoval pokutový kop. Zahral ho reprezentačným hetrikom posmelený Trusa, avšak proti Ravasovi zlyhal, keď gólman Záhorákov jeho strelu vyrazil. O ďalších desať minút zneškodnil aj tvrdý pokus Žofčáka z priameho kopu. V 74. minúte sa domáci radovali z vyrovnania: striedajúci Jurdík z pravej strany poslal loptu do žrde a Sukisa ju so šťastím dorazil do siete - 1:1. Záverečná štvrťhodina už bola nervóznejšia, oba celky chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V drese MFK Zemplín debutovala aj posila z FC Barcelona Brian Peňa, ktorý aj mohol skórovať, ale tiesnený nedokázal prudšie zakončiť. V nadstavenom čase ešte "vykypil" Oshima, ktorý po druhej žltej karte musel predčasne pod sprchy a o pár sekúnd na to uvidel priamu červenú kartu i domáci Piroska.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 74. Sukisa - 35. M. Marcin

ŽK: 56. Šumbera - 25. F. Vaško, 45+. M. Begala, 52. Oshima, 59. Artabe, 82. Ranko

ČK: 90+. Piroska - 90+. Oshima

Rozhodovali: Kišš - Ferenc, Hrmo; 535 divákov

FK: Ravas - L. Kučera (85. Svoboda), P. Pavlík, Gáč, Šumbera - Halabrín (85. Buchel), Egert, D. Duda (65. Piroska) - Twardek (65. Jurdík), Sukisa, F. Oršula (65. Vikri)

MFK ZEMPLÍN: Száraz – Artabe, Ranko, F. Vaško – D. Magda, M. Begala (74. Casado), Oshima, Méndez (86. Kvocera) – M. Marcin (82. Kotula), M. Trusa (82. Peňa), I. Žofčák (74. Kanu)

Hlasy trénerov:

Pavel Šustr (tréner FK Senica): "Vedeli sme, že Michalovce sú v hernej pohode a kombinačne veľmi silné mužstvo. V 2. polčase nastal zlomový moment zápasu, keď náš brankár chytil penaltu, inak by sme sa z toho už asi nedostali. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať a získať bod. Pre nás je každý bod dobrý, vážime si ho a od zajtra sa už pripravujeme na ďalší zápas".

Miroslav Nemec (tréner Michaloviec): "Do zápasu sme vstúpili aktívne, prvý polčas sme hrali dobre kombinačne. Chceli sme v tom pokračovať aj po prestávke, ale nepodarilo sa nám to. Vedeli sme, že Senica má silné závery zápasov, napriek tomu sme si vedenie nepostrážili. To, čo sa stalo na konci zápasu s Oshimom si vyriešime interne, ale rozhodne nie som spokojný, ako sa hráč zachoval".

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 24. októbra o 17.00 hod.: Dunajská Streda – Michalovce (12. kolo)

Sobota 30. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (13. kolo)

Piatok 5. novembra o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (14. kolo)

Foto: TASR